Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

Coldplay wil niet meer op tournee gaan tot impact op milieu beperkt wordt

Chris Martin gaat voorlopig niet meer op tourneeBeeld EPA

Chris Martin (42), de frontman van Coldplay, heeft laten weten dat zijn groep niet op tournee zal gaan om hun nieuwe album te promoten. De band maakt zich zorgen over de impact van touren op het milieu. Dat schrijft BBC News. 

“We nemen de tijd om te bekijken hoe onze tournee voordelig voor het klimaat kan zijn”, zegt frontman Chris Martin aan de Britse openbare omroep BBC. “We moeten allemaal de beste manier vinden waarop we onze job doen. En we willen dat onze toekomstige tournees een positieve impact hebben.” 

En dus denken de bandleden van Coldplay volop na over hoe zo'n tournee er dan moet uitzien. “Onze volgende tournee zal de best mogelijke versie van een tournee zijn wat betreft het klimaat. We zouden erg teleurgesteld zijn als het niet volledig koolstofneutraal wordt”, zegt Martin. “We hebben ondertussen al heel wat grote tournees gedaan. Hoe veranderen we dat zodat het niet alleen maar nemen, maar toch vooral geven wordt?”

Martin benadrukt op Twitter dat Coldplay het touren niét eeuwig opgeeft. “In de toekomst zullen we nog op tournee gaan, maar de komende tijd niet.” Tot dan zie je Martin en co alleen nog live als ze er een project mee steunen. Op 25 november speelt de band nog in het Natural History Museum in Londen, een concert voor het goede doel. Coldplay werd ook bevestigd voor het Global Citizen Festival van volgend jaar, ook al om de goede zaak te dienen.

Twitter bericht wordt geladen...