Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Linkse oppositie neemt onderwijsplannen Weyts op de korrel

In het Vlaams Parlement hebben de linkse oppositiepartijen sp.a, Groen en PVDA de onderwijsplannen van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op de korrel genomen. Sp.a spreekt van een “ravage” aan besparingen in het secundair onderwijs. Ook Groen verwijt Weyts "creatieve rekenkunde". Volgens PVDA zal het onderwijsbeleid van Weyts de sociale ongelijkheid in het onderwijs vergroten in plaats van verkleinen.

21 reacties

  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Regering DI Rupo had andere katten te geselen gehad oa de intresten op de schuld lagen veel hoger dan de laatste jaren .ook de bankencrisis heeft veel gekost.Maar goed sommigen kunnen het niet over hun hart krijgen om anderen iets te gunnen.Probeer eens neutraal te kijken en dan commentaar te geven.BV tussen 2007en 2010 lag de schuld tussen 86,9en 99%met intresten van 4 tot 3,6%Nadien op gelopen tot 106 % onder de regering zonder Di Rupo
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    De belangrijkste grondstof van België zijn goed opgeleide werknemers. Door 100 miljoen te besparen in het secundair onderwijs dreigen we die grondstof te verliezen. Tenzij men wil dat een goede opleiding alleen mogelijk zal zijn voor een elite die het kunnen betalen.
  • lucien Noreilde

    4 jaar geleden
    hier de lofzang komen afsteken van rood bekijk de staats schulden dat zijn de enige juiste cijfers alle maal ontstaan in de regeer periode van de traditionele partijen , trouwens in Wallonië zijn ze sedert hun industrie debacle van de jaren 60 niet in geslaagd een industrie op te bouwen die de sociale zekerheid in leven houdt van daar de miljarden geld transfer van Vlaanderen
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Die put in de begroting wie heeft die achtergelaten en met 8 %verhoogt Gino.De onderwijsplannen van Smet was pas om te lachen die is begonnen met alles naar de kloten te laten gaan.Geen enkel normaal mens stemt voor de grootste schandalen partij van België.Nog 9 % gebrainwashte meelopers doen dat en voetvolk dat er zijn boterham mee verdient.Al zegt elke partij dat het goed is alleen groen en socialisten zullen wel zeggen het trekt op niks want wij weten het altijd beter.
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Onder D Rupo steeg het begrotingstekort met 8 % Gino Denil u weet toch hoeveel miljarden dat zijn hoop ik.Welke bomaanslagen had Elio te verwerken welke asiel crisis heeft Elio moeten verwerken .In de twee jaar van premier is er niks gebeurd in België en toch stegen de schulden nog harder dan de jaren ervoor zo geweldig was Elio zijn Belasting regering.