Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans.
Volledig scherm
Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans. © BELGA

Aanvaring tussen mediaminister Dalle en Vlaams Belang over “belachelijke” diversiteitsquota bij de VRT, openbare omroep reageert

Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V) heeft vandaag in de commissie Media een aanvaring gehad met Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans. Volgens Slootmans moeten de "belachelijke diversiteitsquota" bij de VRT geschrapt worden, onder meer omdat ze een impact hebben op de kwaliteit van de VRT-programma's. Minister Dalle tilde bijzonder zwaar aan die uitspraak en vroeg Slootmans om zijn woorden terug te nemen.

45 reacties

  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Quota is nooit gezond en te belachelijk om daar een discussie over te beginnen, zeker indien die opgedrongen worden. Vrouwen in de politiek is daar het beste bewijs van, nietwaar Goedele en konsoorten.
  • ROBERT GERTS

    4 jaar geleden
    @ Marcel Willems: inderdaad, want nu regeren “de kinderen van de collaborateurs!!! En dat vind jij beter precies! Landverraad!
  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    Het word tijd dat de Vlaming belastingeld betaald die gebruikt word door mensen die wat vriendelijke programmas aanbied aan de kijkers en niet het Linkse rode blok op ons afstuurd. VRT gewoon opdoeken en maak een Vlaamse zender voor iedereen,hoor je het goed voor iedereen.LEVE VLAANDEREN.
  • Marc van Leeuwen

    4 jaar geleden
    Allochtone achtergrond of niet. de BRT is sowieso een bloedrode propagandazender waar Noord-Korea nog een puntje aan kan zuigen. Over ieder woordje en beeldje is immers minutieus nagedacht inzake indoctrinatie en hersenspoeling van de Belgen van wieg tot graf. Van ons mag de hele BRT divers worden en geen blanken meer. Dan klopt het tenminste met wat ze uitdragen en krijgen we geen mes in onze rug meer van eigenvolkverraders.
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Slootmans is mooi op zijn plaats gezet. Hij kon met geen enkel zinnig argument afkomen. Hij kon enkel terugvallen op zijn intolerantie en leugens en fake news. Het niveau van Vlaams Belang, dames en heren. Het is goed dat Dalle die onzin niet liet passeren.