Green House Antwerp
Volledig scherm
Green House Antwerp © Conix RDBM Architects

Toparchitecten willen klimaatproblemen halt toeroepen

Woon.De portaalsite architectura.be lanceert een opvallende petitie onder de Belgische architecten. Wie ze ondertekent, erkent niet alleen de milieucrisis waar onze planeet mee kampt, maar engageert zich ook om vanuit hun praktijk de klimaatproblemen en het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen.

11 reacties

  • joris verbist

    4 jaar geleden
    Green walls met geintegreerd bevloeiingsysteem inclusief chemische meststoffen waarbij de overschot rechtstreeks naar de riool gaat. Milieuvriendelijk? Ik denk het niet. Daktuinen daarentegen wel maar daar praten onze groene best weters niet over natuurlijk. En waarschijnlijk gesubsidieerd waarvan enkel de meer begoeden kunnen profiteren , neen bedankt.
  • Jan Hoeben

    4 jaar geleden
    Blijkbaar weer de "anderen moeten" logica. "Anderen moeten dokken", deze keer. Waarom beginnen ze niet met de "groene bouwmaatschappij", die hun ontwerpen op hun kosten uitvoert, en via huurinkomsten recupereren ze die. Als hun ontwerpen goed zijn, vinden ze in geen tijd medeinvesteerders, zonder dwang.
  • Jos Goris

    4 jaar geleden
    Beste Cris en Zita, de groenen willen elk huis in België isoleren je moet in Mechelen Brugge , Antwerpen enz. maar eens rondwandelen hoe een krotten er staan ? Alles begint bij realisme en gezond verstand , techniek en industrie en niet met een architect met groene vingers of gaan ze 90procent van België afbreken?
  • luc dierick

    4 jaar geleden
    dierick luc een paar jaar geleden heb ik samengewerkt met een top architect op een werf Na een jaar stelde de eigenaar vast dat het geen top architect was maar een top knoeier gezien de vele gebreken onder andere gegoten kelder 120 vierkante meter was een zwembad en de vele andere gebreken Wel vierdubbel betaald
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Denk je nu echt dat gelijk wie bekwaam is om het weer te gaan bepalen. Zouden de ijstijden niet hebben plaatsgehad, als er wat meer koeien waren gehouden. Economie is altijd iets anders uitvinden, om de mensen voor laten te werken, ook al is het totaal zinloos. En ja het milieu wordt een levensgroot probleem, omdat wij ons grondig gaan moeten aanpassen. En dat is iets waar mensen een hekel aan hebben.