De pater stond in de Centraal Afrikaanse Republiek aan het hoofd van een missie voor Caritas en werkte er met kinderen uit kwetsbare gezinnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De pater stond in de Centraal Afrikaanse Republiek aan het hoofd van een missie voor Caritas en werkte er met kinderen uit kwetsbare gezinnen. © RV

Pater opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik in Afrika: “Wéér kinderen de vernieling ingeduwd”

“Het is wéér gebeurd. Wéér kinderen de vernieling ingeduwd.” Priester op rust Rik Devillé, die vecht tegen seksueel misbruik in de kerk, vindt het een schande dat de Belgische orde van Salesianen de veroordeelde pater Luk D. (50) naar de Centraal Afrikaanse Republiek liet vertrekken. Ondanks zijn belofte om niét met jongeren te werken, spraken journalisten van CNN meerdere tienerjongens die zeggen dat de Vlaming hen misbruikt heeft.

22 reacties

  • Frank Vekemans

    4 jaar geleden
    Maar hij word gesteund door Caritas, en zo dus ook door CD&V, die dus een pedofiel steunt, was was het nu ook weer de kerk die pedofiele priesters hard ging aanpakken, zo te zien gebeurd daar niets, en Wotuer weet zoals altijd weer van niets zeker
  • Eddy Goris

    4 jaar geleden
    En wat met die andere godsdienst...kinderhuwelijken, dat is normaal...
  • Tom Cornelissen

    4 jaar geleden
    Repatrieren, castreren en in bij de Kardinaal afzetten.
  • grootaert rené

    4 jaar geleden
    Schuld is nog niet bewezen ...want. op de dag van vandaag worden soms aanklachten ingediend om in de media sensatie te verwekken of zich interessant te tonen.Indien duidelijk echt dan dient de Orde klaar in te grijpen.
  • Chris Ysebaert

    4 jaar geleden
    Waarom wordt men priester of pater? De helft uit overtuiging voor het geloof, de andere helft om hun seksuele fantasieën te kunnen beleven, die al dan niet het daglicht mogen zien.