De 2-1-overwinning van Club Brugge tegen Anderlecht werd ontsierd door anti-Joodse gezangen bij een deel van de Club-aanhang.
Volledig scherm
De 2-1-overwinning van Club Brugge tegen Anderlecht werd ontsierd door anti-Joodse gezangen bij een deel van de Club-aanhang. © Photo News

Club Bruggefans die anti-Joodse liederen scandeerden, worden niet vervolgd

Vier supporters van Club Brugge worden niet vervolgd voor de antisemitische liederen die ze vorig seizoen zongen na de wedstrijd tegen Anderlecht. Het parket heeft het dossier geseponeerd, omdat het vindt dat het stadionverbod dat Club Brugge oplegde al een voldoende zware straf is. De Joodse gemeenschap reageert verbouwereerd.

19 reacties

  • kelly Bernaert

    4 jaar geleden
    dat ze eerst beginnen in de politiek zelf! de uitspraken van Somers zijn 1000000x erger! en btw anderlecht supporter worden aanzien als jood en dit heeft NIKS te maken met de echte Joden!
  • Vandamk

    4 jaar geleden
    Stel dat het anti-islam liederen waren, dan stond het land hier op zijn kop!
  • Jules Steenwinckel

    4 jaar geleden
    Het zijn Brugge fans !!! net zoals de scheidsrechters .
  • Pieter Vankamp

    4 jaar geleden
    Wij hebben geen recht nodig, waardeloze instelling.
  • Peter Rouchet

    4 jaar geleden
    De beste supporters van het land?! Shame on you!
  1. NET OPEN. La Muse de Marcel, waar zelfs de spelers van Cercle Brugge hun lekkers halen, is verhuisd: “We zijn nu veel zichtbaarder voor klanten”
    PREMIUM

    NET OPEN. La Muse de Marcel, waar zelfs de spelers van Cercle Brugge hun lekkers halen, is verhuisd: “We zijn nu veel zichtbaar­der voor klanten”

    Na ruim acht jaar als verborgen parel langs de Gistelse Steenweg, heeft horecazaak La Muse de Marcel die locatie ingeruild voor een gloednieuw pand op de hoek van de Torhoutse Steenweg en de Leopold III-laan. Hier bieden ze dagelijks verse ontbijten, koffie, lunch en aperitief aan, zowel voor takeaway als eat-in. “Ons aanbod is op deze locatie nog uitgebreider", beloven zaakvoerders Stefanie Neirinck en Andy Van Den Berghe.
    Brugge
  2. Nederlandse twintiger doet zich voor als bankmedewerker en licht ouderen op: “Doelwitten werden hem doorgestuurd via Snapchat”
    PREMIUM
    Update

    Nederland­se twintiger doet zich voor als bankmede­wer­ker en licht ouderen op: “Doelwitten werden hem doorge­stuurd via Snapchat”

    Een ouder koppel uit Bredene kreeg enige tijd terug bezoek van een zogezegde bankmedewerker. Jason L. (22) stond in werkelijkheid via Snapchat in contact met een oplichtersbende en maakte de slachtoffers meer dan 7.000 euro armer. De Nederlander bleek niet aan z’n proefstuk toe, want speurders konden hem linken aan nog 8 andere oplichtingen in Oost- en West-Vlaanderen, onder meer in Temse, Berlare en Deerlijk. “Het is verwerpelijk dat hij steeds oudere, kwetsbare slachtoffers viseerde”, stelde de procureur, die 30 maanden cel vorderde. De rechter was woensdag echter een stuk milder.
    Brugge