Fiona Hill, voormalige specialiste Rusland en Europa bij de Amerikaanse Binnenlandse Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Fiona Hill, voormalige specialiste Rusland en Europa bij de Amerikaanse Binnenlandse Veiligheidsraad. © Photo News

Ex-adviseur Trump hekelt “fictieve verhaallijn” van Republikeinen over Oekraïense inmenging

Fiona Hill, een voormalig veiligheidsadviseur van het Witte Huis, heeft de parlementsleden van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, vandaag opgeroepen geen "leugens" te verspreiden die Rusland "ten goede komen". Ze verwees daarmee naar een theorie die opgeld maakt onder de Republikeinen en volgens welke Oekraïne zich zou gemengd hebben in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Hill hekelde ook het tweesporige beleid vanuit de Trump-administratie aangaande Oekraïne. David Holmes, een politiek raadgever die vandaag ook getuigde, wijst erop dat het voor iedereen op de ambassade duidelijk was dat Trump een onderzoek naar de Bidens wilde.

10 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann, grappig inderdaad wat voor leugens u hier weer komt verkondigen. Dit is dus momenteel de enige verdedigen van de republikeinen. Mensen die nu komen getuigen, zijn nooit Trump genegen geweest. Daarom dus dat ze op die administratie gingen werken. Fiona Hill is noch een no-Trumper en noch een Trumper.
  • Mario Cannas

    4 jaar geleden
    Het is glashelder dat deze man de gezworen grondwet niet respecteert. Hij heeft z'n land met een schuldenberg buiten proportie opgezadeld. Zijn handelen heeft internationaal diepe wonden geslagen. Velen hier zien niet wat deze persoon en zijn bende aan het doen zijn.... Deze crimineel gaat een prijs betalen.
  • jan de reus

    4 jaar geleden
    Ach wat een politieke spelletjes allemaal.Eerst vallen de (anti) -democraten Trump aan voor zgn Rusland-Connecties en nu voor een afgeluisterd telefoongesprek waarin hij de corruptie van een democraat wilde laten onderzoeken.et alors?Heel dat impeachement -circus heeft geen enkele kans tot slagen en zal Trump alleen maar versterken!
  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    De republikeinen die niet mee in de zak van Poetin zitten zullen niet nalaten Trumpski deruit te stemmen.
  • Wesley Gevaert

    4 jaar geleden
    En dat terwijl zijn eigen kinderen hoge posten bekleden in het witte huis zonder de kwalificaties. Pot, ketel, trump.