Roger Hallam.
Volledig scherm
Roger Hallam. © ANP

Oprichter van Extinction Rebellion verontschuldigt zich voor kwetsende Holocaust-uitspraken

Roger Hallam, een medeoprichter van de milieubeweging Extinction Rebellion, heeft zich verontschuldigd voor de "grove woorden" die hij gebruikte om de Holocaust te beschrijven. In het Duitse weekblad ‘Die Zeit’ had Hallam de Holocaust een "bijna normale gebeurtenis" in de geschiedenis van de mensheid genoemd.

5 reacties

  • paul vdkerckhove

    4 jaar geleden
    Hij mag zich ook verontschuldigen tegenover de " Belgen" . De meeste belgen hadden geen flauw idee van wat zich in Kongo afdpeelde . De planters / eigenaars van plantages lieten het toezicht over aan allerlei schorremorrie van uiteenlopende nationiteit en ook inlanders . Dat maakt ze niet minder medeplichtig .Maar de modale belg ? Die ploeterde hier op het veld of in de koolmijn . Met hongerige maag .
  • Ludovic De Beuckeleer

    4 jaar geleden
    hij haalt er een mooi voorbeeld aan maar vergeet dat wat de Engelsen overal ter wereld gedaan hebben net hetzelfde was. trouwens als je een holocaust als een bagatel afdoet stel ik mij de vraag wat je moet geloven van die organisatie als extinction rebellion
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    De uitgeverij gaat niet langer aan Duitsland leveren, en daarmee is de zaak opgelost!? Tja, extremisten worden niet graag tegengesproken nietwaar meneer Hallam. Welke genocide zou er trouwens nu "omwille van het klimaat" wel aan de hand zijn?? Een economische volksverhuizing ja, maar een genocide?! Die man ziet ze gewoon vliegen...
  • Freddie HEREMANS

    4 jaar geleden
    Het is te hopen dat die extremistische gek en zijn kompanen van de aardbodem verdwijnen. Extinction Rébellion zou, net als alle extreme organisaties, links zowel als rechts, verboden moeten worden, en dus strafbaar.
  • marc de Volder

    4 jaar geleden
    De laatste 500 jaar? Dat is al sinds het begin van de mensheid. Elkaar willen uitroeien. Soms op een andere manier maar het gaat om een volk doden,uitmoorden op welke manier dan ook. Indianen,aboriginals,het Oude Rome,de Hunnen,de Spanjaarden,Britten,Fransen,stammentwisten enz enz. Veroveren van landen en de bevolking trachten uit te moorden. Zal altijd zo zijn.