Jannie Haek noemt een eventuele beursgang van de Nationale Loterij “een mooi dossier” voor de Belgische belegger.
Volledig scherm
Jannie Haek noemt een eventuele beursgang van de Nationale Loterij “een mooi dossier” voor de Belgische belegger. © BELGA

Topman wil Nationale Loterij naar de beurs brengen

De topman van de Nationale Loterij, Jannie Haek, pleit er in De Tijd en L'Echo voor om de staatsloterij naar de beurs te brengen. De Franse loterij trok gisteren met veel succes naar de beurs. “We zijn heel verontwaardigd dat hij dit in de pers aankondigt”, zegt Kurt Sissau van ACOD in een reactie. Liberaal vicepremier Alexander De Croo zegt dat het de overheid is die moet beslissen over een eventuele beursgang.

11 reacties

  • Peter Bosmans

    4 jaar geleden
    Dit is een bedrijf dat continu geld oplevert aan de overheid en dus beter dat dat niet verkocht wordt. Er is ook geen meerwaarde te verwachten aan een beursgang, integendeel, de winst gaat dan niet meer naar de maatschappij of goede doelen maar naar enkele rijke investeerders.
  • Yves Cordy

    4 jaar geleden
    De Nationale Loterij is enkel lucht. Ik wil zeggen, als niemand speelt is ze niets, heeft ze niets. Niet echt een solide basis om in te investeren. Gewoon een terloopse vraag : gaat de belgische staat ook 30% van de dividenden moeten afdragen aan de fiscus? Grapje.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Waarom iets verkopen dat geld opbrengt, terwijl je gratis kan lenen?
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Ge gaat toch weer niet van formulieren veranderen hé, plezante socialist (als je nooit moet werken) ! Want diene mensch uit Limbuuurg, die eens op de VRT geweest is, kan daar niet mee lachen (om telkens zijn "kruisjes" van zijn kleuren kaarten te moeten overzetten )!
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Wel sterk de winst wordt uitgedeeld aan wielerploegen en publiciteit en eigen glorie. Dat alles op basis van een monopolie. Wat gaan ze dan aan de aandeelhouders geven. Maar ja met uitgifte van aandelen krijgen ze natuurlijk miljoenen binnen, dan kan er pas echt gefeest worden. Verschrikkelijk weer een overheids"dienst" uit de reeks monopolie.