Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © KAR

Kwart minder strafzaken stroomt door naar correctionele parketten

De instroom van strafzaken op de correctionele parketten is tussen 2009 en 2018 met 25% gedaald. Dat heeft het College van het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt bij de voorstelling van de jaarstatistieken van 2016, 2017 en 2018. Het aantal door de correctionele parketten in dezelfde periode afgesloten zaken kende een soortgelijke daling, van 28%. De aanzienlijke daling van de instroom en de uitstroom wordt volgens het college in belangrijke mate verklaard door wijzigingen in de werkprocessen, al is er ook een daling van het aantal door de politie opgestelde processen-verbaal vastgesteld.

4 reacties

  • pierre Van den Wijngaert

    4 jaar geleden
    Dus volk teveel op justitie?daar kunnen we dus besparen?
  • Lieven Cleymans

    4 jaar geleden
    Straffeloosheid stijgt dus
  • Paul Vanmaldeghem

    4 jaar geleden
    Tja, wat wil je, politie weigert om pv op te stellen in vele gevallen. Hierdoor ontstaat een gevoel van straffeloosheid en escaleren de reacties erop. Zo is het natuurlijk gemakkelijk om met cijfertjes te goochelen.
  • Jean-Paul Halsberghe

    4 jaar geleden
    met simpeler woorden gezegd: Justitie heeft zelf geen benul waar ze mee bezig zijn. Ik dacht dat overschakelen op ander computersysteem dient om alles vlotter te laten verlopen? Of is het de bedoeling een constant rookgordijn te scheppen voor de bevolking die Justitie rijkelijk betaalt?