Herfst op je bord! Loïc maakt sappige spiering met blackwellsaus
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij supersappige spiering met blackwellsaus en gesmoorde venkel.
INGREDIËNTEN:
8 aardappelen
grof zout
500 g varkensspiering
tijm
laurier
1 teen knoflook
2 venkelknollen
geconcentreerde rundsbouillon
1 bokkaal piccalillysaus
20 cl culinaire room
dragon
BEREIDING:
1. Doe 8 aardappelen in een ovenschaal en bedek ze met grof zout.
2. Zet 45 minuten in de oven op 200°C.
3. Snijd het onderste van de venkel en haal de buitenste bladeren er af.
4. Halveer de venkelknollen en spoel ze.
5. Haal het hart uit de venkel en bak de knollen aan in boter.
6. Voeg water en bouillon toe aan de venkel wanneer ze een kleurtje hebben.
7. Laat garen met het deksel op de pot.
8. Kruid het vlees met peper en zout langs beide kanten.
9. Schroei aan in boter.
10. Voeg een teen look, tijm en laurier toe aan het vlees en arroseer het met de boter.
11. Leg het vlees in een ovenschaal, doe de boeter erover en laat 10 minuten verder garen in de oven.
12. Maak de aanbaksels los met wat water en voeg geconcentreerde rundsbouillon toe.
13. Voeg een bokaal piccalillysaus toe.
14. Wanneer dit ingekookt is, voeg je 20 cl culinaire room toe.
15. Haal het vlees uit de oven en laat nog even rusten.
16. Voeg de braadsappen toe aan de blackwellsaus.
17. Serveer en werk af met dragon en blackwellsaus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerHans Roels