De vrouw verblijft volgens haar advocaat nog altijd in gevangenenkamp Al-Hol in Syrië.
Volledig scherm
De vrouw verblijft volgens haar advocaat nog altijd in gevangenenkamp Al-Hol in Syrië. © AFP

IS-weduwe krijgt vijf jaar cel, maar behoudt Belgische nationaliteit

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Soraya E. (25) uit Deurne, die twee keer met een Syriëstrijder trouwde, veroordeeld tot vijf jaar cel en 8.000 euro boete voor haar deelname aan de activiteiten van terreurgroep Islamitische Staat.  De federale procureur had ook de vervallenverklaring van haar Belgische nationaliteit gevorderd, maar daar ging de rechtbank niet op in. Wel werd haar onmiddellijke aanhouding bevolen. De vrouw verblijft volgens haar advocaat nog altijd in gevangenenkamp Al-Hol in Syrië.

29 reacties

  • Mierke Mierlala

    4 jaar geleden
    Ieder weldenkend mens vraagt zich toch af waar justitie en veel erger nog, de politici van dit land mee bezig zijn. Want de politici maken de wetten. Veel geblaat en weinig wol en vooral doen wat ze zeker niet moeten doen, nl. totaal verkeerde beslissingen nemen die dan leiden tot deze excessen. Gezond boerenverstand is hier ver te zoeken.
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    En na 5 jaar hier op hotel leven ze verder op onze kosten en de werkmens (belgen) moet tot 67 jaar werken als ge dat nog normaal vindt hier niet te geloven .
  • Maurice Keukelaers

    4 jaar geleden
    Een eerdere beslissing om de Belgische nationaliteit af te nemen terugschroeven ? Justitie steekt nog maar eens haar middelvinger op naar de grote meerderheid van de bevolking en lacht hen in hun gezicht uit. Hoe lang gaan we dit nog blijven pikken ?
  • Arie Verwimp

    4 jaar geleden
    De ivoren toren heeft weer eens gesproken..maw deze moordenares komt binnen anderhalf jaar vrij en krijgt weer de centjes van vadertje staat...hoe kan dit crapuul belg blijven???
  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    Ik las daarjuist dat een Nederlandse rechter besliste dat Nederlang geen vrouwen en kinderen van IS strijders moet terug halen, waarom kan dat hier niet.