Joachim Pohlmann en Bart De Wever.
Volledig scherm
PREMIUM
Joachim Pohlmann en Bart De Wever. © Rob Stevens

Wie is Joachim Pohlmann (38)? Rechterhand van De Wever, wordt kabinetschef Cultuur bij Jambon

PolitiekBuiten de Wetstraat is hij vrijwel onbekend, maar Joachim Pohlmann is wel één van de sterkhouders van de N-VA. De partijwoordvoerder is 38, heeft al twee romans geschreven en ook tientallen speeches voor Bart De Wever. En nu wordt hij dus kabinetschef Cultuur van Vlaams-minister president Jan Jambon. “Cultuur – in de brede betekenis – is een politiek slagveld geworden.”

16 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Gewoon de man die het ministerie van cultuur en onderwijs moet omvormen tot het ministerie van propaganda. Dat is dan wel eens een verandering. Want een partij ideoloog kan, mag en zal natuurlijk nooit een neutraal beleid voeren.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het zijn in het verleden vooral nazi's en communisten geweest die cultuur beschouwden als een politiek slagveld, niet de kunstenaars zelf. En die net als Pohlmann de waarheid herleiden tot het gelijk en het recht van de sterkste. Dat net dergelijke partij ideoloog gebombardeerd wordt op het kabinet van cultuur spreekt voor zichzelf en voor de ware bedoelingen van de N-VA.
  • Marc Ser

    4 jaar geleden
    Serron Ik ben 63 en kan zonder studies gemakkelijk de rechterhand van bdw zijn daag mij uit
  • Jos Bellefroid

    4 jaar geleden
    Volgens mij is het spijtig dat de woordvoerder van N-VA Joachim Pohlmann en de Heer Bart De wever voorzitter Van N-VA en Burgemeester van Antwerpen ondanks grote uitspraken de nodige discipline niet hebben om op een fatsoenlijke manier te poseren dan met hun schoenen in een witte zetel en op een tafel. Van voorbeelden gesproken. Doen zij dat thuis ook ? Opsteller: Bellefroid Joseph
  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Cultuur? Welke cultuurr? Enkel de cultuur van lederhosen en vendelzwaaien zal overblijven. Afschaffen die post, is een grote besparing, mr. Jambon.