Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

De Lijn-abonnees scannen abonnement gemiddeld 21 keer per maand

Wie een abonnement heeft bij De Lijn, scant dat maandelijks gemiddeld 21 keer. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V). Omdat nog niet iedere abonnee zijn abonnement inscant bij het opstappen, is het cijfer wellicht een onderschatting van het werkelijke gebruik.

6 reacties

  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    Paul Bervoets, dan neemt ge geen abo . Dan hebt ge 2 opties: de goeie Vlaming koopt zijn ticket ter plaatse (geen probleem met privacy, of ge rijdt zwart (nog minder probleem met privacy).
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    Boerenlogica die misschien nuttig is voor de rekenwonders bij de Lijn. Wie een abonnement heeft om te gaan werken werkt gemiddeld 220 dagen per jaar (studenten minder dan 160). Heen en terug is normaal 440 ritten, - een minderheid die 2 bussen/trams pakt 880 (nooit ziek en altijd openbaar vervoer). Gedeeld door 12 maanden is maximaal tussen 27 (studenten), 35 en 70 ritten per maand.
  • Bart Spruyt

    4 jaar geleden
    En hoeveel hiervan zijn abonnees die de volle pot betalen en hoeveel betalen minder an 60 euro per jaar? Groot verschil tussen mensen die woon-werkverkeer dagdagelijks doen(wat 20 werkdagen zijn, dus 40 keer scannen), en zij die voor 50tal euro/jaar(leefloon en gepensioneerden) die maar 1 keer per week reizen naar de markt.
  • Paul Bervoets

    4 jaar geleden
    Je betaald een abonnement - en dan een boete omdat je niet gescand hebt, dus nog meer betalen. En wat met privacy?
  • Ben Vandevenne

    4 jaar geleden
    In Nederland is het de gewoonte dat je altijd scant bij het in- en uitstappen. Iedereen doet dat daar, hier is het weer een probleem. Moet wel gezegd worden dat het regelmatig omgeroepen wordt zodat mensen het niet vergeten.
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. Lidl breidt supermarktoorlog uit naar de versrayon: zijn groenten en fruit er écht het goedkoopst?
    PREMIUM
    53

    Lidl breidt supermarkt­oor­log uit naar de versrayon: zijn groenten en fruit er écht het goedkoopst?

    De supermarktoorlog heeft zich naar een nieuwe rayon verplaatst: die van groenten en fruit. Lidl toetert sinds kort: “Elke dag vers, aan de laagste marktprijs.” Maar de concurrentie steigert: “Niet correct en mogelijk zelfs misleidend voor de klant.” Wat is er aan de hand? Waar zijn groenten en fruit echt het voordeligst? En is Lidl enkel op dinsdag de goedkoopste, zoals sommigen beweren?