De Chinese centrale bank zegt hard te zullen optreden tegen illegale crypto-activiteiten.
Volledig scherm
De Chinese centrale bank zegt hard te zullen optreden tegen illegale crypto-activiteiten. © REUTERS

Chinese centrale bank doet Bitcoin zakken naar laagste niveau in halfjaar

EconomieDe bitcoin verliest rap aan waarde. Op vrijdagmiddag was de digitale munt volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, iets meer dan 7.155 dollar waard. Dat was het laagste niveau in zes maanden.

18 reacties

  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    best komisch hoe sommigen hier spreken over een piiramidespel. Kennen er duidelijk niets van?
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Bitcoin is niet meer of minder dan een piramidespel. De paar aan de top worden er rijk van en de rest arm.
  • Naessens Kristof

    4 jaar geleden
    Een groot deel van de cryptomarkt is in handen van een weinig aantal mensen waardoor het gemakkelijk te manipuleren valt en er grote schommelingen optreden. Crypto zal nooit een volwaardig alternatief voor goud worden.
  • Guido Eyckmans

    4 jaar geleden
    Steenrijk worden zonder inspanning, de steeds weerkerende motor van elke zeepbel. Tulpenbollen, Suez aandelen of Bitcoin, de geschiedenis herhaald zich.
  • Jan Sierens

    4 jaar geleden
    De Chinese centrale bank is slimmer als de Europese en beseft hoe gevaarlijk het kan worden als ze hun bevolking zomaar verder laat gokken. Bitcoin is in zijn huidige vorm het grootste piramide spel ooit. Blokchain is inderdaad een fantastische technology. Wat je ermee.doet is daarom niet per definitie goed. Dat economen het niet waarschuwen voor het gevaar bewijst hoe weinig voeling ze hebben met de realiteit en de redenen waarom beurzen meer met emotie te maken hebben dan met onderliggende