Frans Snijders schilderde vaak markttaferelen.
Volledig scherm
Frans Snijders schilderde vaak markttaferelen. © Belgaimage

Vlaams schilderij weggehaald uit eetzaal van Britse universiteit na klachten van veganistische studenten

Een zeventiende-eeuws schilderij van de Antwerpse kunstenaar Frans Snijders, waarop dode dieren te zien zijn, valt niet in de smaak bij enkele veganistische studenten van de universiteit van Cambridge. Ze vonden het schilderij “weerzinwekkend”, waarna de directie het historische kunstwerk uit de eetzaal liet verwijderen. 

47 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Rustig eten is heel belangrijk voor de gezondheid. Ik ben carnivoor en slacht mijn eigen hanen maar dat schilderij mag van mij ook verhuizen. Als ik het zie denk ik aan al het werk: slachten, pluimen, leeghalen, versnijden, invriezen ... Wordt dat schilderij ook niet aangetast door condensatie van mensen die eten en gekookt voedsel ?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het zijn meesterstukken. Vol bravoure geschilderd. Maar ook schilderijen die aantonen dat kunst om iets anders draait dan om schoonheid. Want je moet al een zekere morbide zin voor een bepaald soort schoonheid hebben om sommige van zijn taferelen met geslachte dieren mooi te vinden. En die lieflijke landelijke Arische boerenfamilies in een idyllisch landschap die in de mode waren in het Duitse Rijk beantwoordden toch veel meer aan de schoonheid waar De Roover naar verwees.
  • Rody Franks

    4 jaar geleden
    Wat ben ik blij dat ik maar 23 jaar en twee maand meer te leven heb....
  • Emile De Smedt

    4 jaar geleden
    Universiteit?Of is het kleuterschooltje voor halfwassen en andere achterlijken.Ook ben vegetariër,Maar ik laat dieren groen eten en daarna is eindprodukt op mijn bord onder vorm van lekker stuk vlees.
  • Guy Van Severen

    4 jaar geleden
    Waar is dat ? In Engeland !!!! Ja, zij zoeken kunst aangepast aan hun IQ, hé ! Neem het hen niet kwalijk !