Onkruid op het oude terrein van Ford Genk. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Onkruid op het oude terrein van Ford Genk. Archiefbeeld. © Borgerhoff

Vlaanderen voert kapitaalverhoging van 100 miljoen door bij LRM

Het Vlaamse actieplan voor Limburg, dat werd opgestart na de sluiting van de Fordfabriek in Genk, wordt voortgezet. Dat beslist de Vlaamse regering vandaag. Normaal had het plan dit jaar moeten aflopen, maar Limburg is nog steeds kwetsbaar vindt de regering. 

6 reacties

  • Dufloo Eric

    4 jaar geleden
    Toon Schouteden : Prima initiatief ???? De voorbije 12 maanden waren er zowat 7.500 starters. Dat is een record en de helft meer dan in 2013 LEES 2013 er is dus NIETS verandert gedurende 6 jaar. Dit is dus een signaal dat wij bezig zijn met het nog slechter te doen dan in Wallonië en trouwens als je ziet welke investeringen die aantrokken - terwijl wij zaten te bekvechten over alles en nog wat en grote investeringen misliepen....
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    Prima initiatief: nog meer Limburgers die in eigen streek gaan werken zorgt voor minder verkeer richting Antwerpen of Brussel... Door korter bij huis werkplekken te voorzien kan men ook de "bedrijsbusjes" terug invoeren: 9 personen in 1 voertuig levert nog minder files op! Té veel Limburgers gaan nu werken in Brabant of Antwerpen.
  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    Debleser wat zeg je nu? Jambon is van Brasschaat, net boven Antwerpen. Dit is trouwens een van de eerste vruchten van zijn besparingsbeleid: met de vrijgekomen budgetten wordt goed geïnvesteerd in Vlaanderen!
  • Charles Debleser

    4 jaar geleden
    Eerst hebben ze Antwerpen goed bediend, nu het Limburg van Jambon. NVA goed bezig
  • marc schollaerts

    4 jaar geleden
    Als de werkloosheid minder is dan in heel Vlaanderen waarom moeten wij de werkende mens nog 100 miljoen geven Ik Lan ook een paar miljoen gebruiken