'De Britse leeuw brult voor Boris en brexit', aldus de Daily Express, terwijl de Sun een seksuele toespeling maakt op Boris partner met de tekst 'Ga zo door, Boris'.
Volledig scherm
'De Britse leeuw brult voor Boris en brexit', aldus de Daily Express, terwijl de Sun een seksuele toespeling maakt op Boris partner met de tekst 'Ga zo door, Boris'. © The Sun/Daily Express

'Nightmare before Christmas' vs. 'Britse leeuw brult voor Boris': vreugde en verdriet spat van Britse voorpagina's

De Britse kranten zijn erg verdeeld over de voorlopige verkiezingsresultaten. “Nachtmerrie voor kerstmis” jammert de linkse Daily Mirror, terwijl de brexit-gezinde ‘Daily Mail’ dan weer jubelt over de op handen zijnde “denderende overwinning van ‘Boris’ en de Daily Express zelfs spreekt over de ‘Britse leeuw die voor Boris brult’.

4 reacties

  • Jan Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Dit is absoluut geen stem voor Brexit, maar een stem tègen het geklungel van Labour, met de vogelverschrikker Corbin als uithangbord. De mensen willen gewoon dat het gekibbel ophoudt. Maar het blijft een historische vergissing, dat zien ze wel over 10 jaar.
  • Ingrid Struyf

    4 jaar geleden
    Het is niet meer de UNITED Kingdom van weleer.....wat gaat er gebeuren in Schotland en in het Ierse conflict...????
  • Herman Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Vooreerst mijn gelukwensen voor Boris, de democratie heeft het gewonnen vd (s)linkse media. Ook bij ons werd Johnson verguist als de duivel himself maar kijk hij zegevierde tégen de voorspellingen in. De Britten hebben overwegend rechts gekozen en willen vh EU monster verlost worden.
  • Jonas Buyle

    4 jaar geleden
    Ale wie had dat verwacht, het linkse, progressieve landschap geschetst door de media stemt andermaal niet overeen met de realiteit. De EU crasht en de stukken vliegen eraf.