Direct naar artikelinhoud
Bond

Billie Eilish is nieuwe Bond-zangeres

Billie EilishBeeld RV

Als vanouds is elk detail van de volgende James Bond-film nieuws. Nu aan de beurt: wie zingt de nieuwe James Bond-theme? Het antwoord werd zonet bekendgemaakt door de zangeres zelf: de 18-jarige Billie Eilish.

De naam Billie Eilish circuleerde al even als zangeres voor de soundtrack van No Time To Die, de 25ste Bond-film. Dinsdag insinueerde ze ook zelf in die richting, door foto's van voormalige Bond-actrices zoals Eva Green en Halle Berry te delen in haar Instagram-verhaal. Ook Léa Seydoux zat in dat rijtje, de actrice keert in de nieuwe film terug als Madeleine Swann. Uiteindelijk werd ze het nieuws concreet gemaakt op de Twitterpagina van Eilish. “Billie heeft een nummer geschreven en zal het ook opnemen voor de 25ste James Bond-film”, klinkt het.

Twitter bericht wordt geladen...

Dat maakt Eilish de jongste artiest ooit die een Bond-theme heeft opgenomen. Bovendien mag ze zichzelf zo bijzetten in een lange lijst met grote namen. De meest recente voorgangers Adele en Sam Smith wonnen zelfs een Oscar voor hun bijdrage.

Eerder werd ook de naam van Beyoncé genoemd. Haar volgers dachten dat de zangeres het nieuws bevestigde toen ze tijdens de uitreiking van de Golden Globes nipte van een martini, het favoriete drankje van 007. Vlak voordat Beyoncé in 2016 haar album Lemonade uitbracht, plaatste ze een soortgelijke foto waarop ze aan een citroen ruikt.

De score van No Time To Die wordt geschreven door filmcomponist Hans Zimmer, zo werd maandag al bevestigd. De Duitser neemt het over van Dan Romer, die om onbekende redenen aan de kant is geschoven. Voor de laatste film Spectre was het nog Thomas Newman die de muziek schreef.

De 25ste Bond-film gaat in april in première. Hierin moet de Britse spion (Daniel Craig) de CIA helpen een ontvoerde wetenschapper te bevrijden.