Gestrande voertuigen in Keran (Pakistan).
Volledig scherm
Gestrande voertuigen in Keran (Pakistan). © AP

Al 132 doden door sneeuwstormen en overstromingen in Pakistan en Afghanistan

De slechte weersomstandigheden in Pakistan en Afghanistan hebben de voorbije twee weken het leven gekost aan 132 mensen. Dat melden officiële staatsbronnen uit de twee landen. De afgelopen dagen werden de landen in Centraal-Azië getroffen door overvloedige regen- en sneeuwval. Daardoor ontstonden onder meer lawines en overstromingen.

0 reacties

  1. KIJK. Simulator toont wat er exact gebeurd is aan boord van vrachtschip dat tegen brug in Baltimore voer

    KIJK. Simulator toont wat er exact gebeurd is aan boord van vracht­schip dat tegen brug in Baltimore voer

    Een crash van het vrachtschip de Dali tegen de Francis Scott Key Bridge in Baltimore op dinsdag heeft meerdere mensen het leven gekost. Kapitein Morgan McManus geeft een beeld van het ongeluk aan de hand van een vrachtschipsimulator. Hij legt stap voor stap uit wat een black-out van een schip juist betekent en wat de bemanning van het vrachtschip geprobeerd heeft om in allerijl een aanvaring met de steunpilaar van de brug alsnog te vermijden.
  2. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.