Student met geweld beroofd op kot in Leuven: dader 30 maanden naar gevangenis

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van dertig maanden voor diefstal met geweld op een studentenkot in de universiteitsstad. De dader probeerde met de bankkaart van het slachtoffer geld af te halen aan een automaat in Luik.

gjs

Mohamed-Larbi B. en een minderjarig meisje leerden de student op 12 december 2017 kennen in het centrum van Leuven. Op hun verzoek mochten zij overnachten op diens kot. De volgende ochtend zag de bewoner dat B. zijn spullen doorzocht en een biljet van 50 euro op zak stak. Toen hij zijn gast hierover aansprak, werd hij bedreigd met een namaakpistool. Het meisje doorzocht het kot, maar de student verzette zich. Mohamed-Larbi B. diende hem slagen op het hoofd toe met het pistool.

De beklaagde en zijn vriendin gingen aan de haal met een portefeuille met bankkaart, cash geld, een gsm, een identiteitskaart en een sleutelbos. Daags nadien probeerde Mohamed-Larbi B. met de gestolen bankkaart geld af te halen aan een ING-automaat in Luik.

Tijdens een sporenonderzoek op het kot werd DNA van de beklaagde aangetroffen op een fles water. Het meisje had op Facebook ingelogd met de laptop van het slachtoffer. Na verspreiding van screenshots van de daders via het arrondissementeel informatiekruispunt werd de beklaagde herkend door de politie van zone Brussel-West. Ook op camerabeelden aan de bankautomaat in Luik was de man zichtbaar.

Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 1.250 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen