Dildo’s en naaktfoto’s: de verhitte fundraisers die geld opbrengen voor Australië

De immense bosbranden in Australië, die al aan 25 mensen en heel wat dieren het leven kostten, sporen ook solidariteit aan. Niet alleen via traditionele fundraising, er zijn ook pikantere manieren om uw steentje bij te dragen voor Australië.

Australië staat in brand, de slachtoffers lopen op, 1 miljard dieren zouden zijn gestorven en de overheid staat machteloos. Om de Australiërs een handje te helpen, kan u natuurlijk doneren aan uw lokaal goed doel. Of u kan een dildo kopen. Dat is geen grap. Onder het motto ‘aangebrand’ zijn er enkele fundraisers die succesvol dollars inzamelen.

Naakfoto’s

Zo kan u bijvoorbeeld terecht in de porno-industrie. Kaylen Ward, een model, heeft 1 miljoen dollar ingezameld door mensen naaktfoto’s te sturen. Zodra ze bewezen dat ze geld hadden overgemaakt, konden ze er eentje krijgen. Het verdienmodel bleek populair: een tiental andere sekswerkers volgde Wards voorbeeld.

Mocht u toch liever een iets persoonlijker aandenken hebben aan uw donatie, dan kan dat via Geeky Sex Toys. Dat zijn de makers van geeky dildo’s, vooral bekend omdat ze ooit een speeltje maakten dat geïnspireerd was op HBO-serie Game of Thrones.

Seksspeeltjes

Dat bedrijf doneerde ook al uit zichzelf een klein bedrag aan het goede doel, maar besloot ook een speciale editie-dildo te produceren. De CEO van Geeky Sex Toys, die enkel bij zijn voornaam Josh genoemd wil worden, zegt aan Gizmodo: ‘We dachten, ons bedrijf is erg goed in het produceren en designen van seksspeeltjes. Laat ons een Australische dildo maken, waarvan alle winst naar het goede doel gaat.’ Aldus geschiedde.

Voor, jawel, 69 dollar, omgerekend 62 euro, kan u de Down-Under Donation Dildo kopen. Daarvoor krijgt u een ietwat thematisch standaardexemplaar in de bus.

Vier organisaties

De actie is weinig verrassend viraal gegaan, in scherp contrast tot die van pakweg het Rode Kruis. Op enkele weken tijd verzamelde Geeky Sex Toys 25.000 dollar. Die zal verdeeld worden onder vier organisaties: Humane Society, het Rode Kruis, Australia Zoo Wildlife Warriors Bushfire Appeal en Rural Fire Brigades Association Queensland.

Wie nog een speeltje wil kopen, kan dat doen op de website, maar let op. Door het succes van de actie kan het tot tien dagen duren voor hij op de post gaat.

Meer