Titelverdedigers Djokovic en Osaka stoten door

door
Belga
Leestijd 2 min.

Titelhouders Novak Djokovic en Naomi Osaka hebben zich vandaag allebei gekwalificeerd voor de derde ronde van de Australian Open. Djokovic, nummer twee van de wereld, versloeg de Japanse wildcard Tatsuma Ito (ATP 146) met 6-1, 6-4 en 6-2. Met Yoshihito Nishioka (ATP 71) staat de Serviër in de zestiende finales opnieuw tegenover een Japanner. Die klopte de Brit Daniel Evans (ATP 32) met 6-4, 6-3 en 6-4.

De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6) kreeg zijn ticket voor de derde ronde cadeau. Zijn Duitse tegenstander Philipp Kohlschreiber (ATP 79) gaf immers forfait door een spierblessure.

De 21-jarige Tsitsipas, vorig jaar halvefinalist in Melbourne en winnaar van de Masters, speelt om een plaats in de achtste finales tegen de Canadees Milos Raonic (ATP 35).

In het vrouwentoernooi bereikte titelverdedigster Naomi Osaka (WTA 4) de derde ronde. De Japanse won met 6-2 en 6-4 van de Chinese Saisai Zheng (WTA 42). Haar volgende opponente wordt de piepjonge Amerikaanse Coco Gauff (WTA 67). Het 15-jarige talent vloerde na Venus Williams (WTA 55) ook de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 74).

De Australische Ashleigh Barty (WTA 1) bereikte de derde ronde door met 6-1 en 6-4 te winnen van de Sloveense Polona Hercog (WTA 48). Het eerste reekshoofd botst nu op de Kazachse Elena Rybakina (WTA 26), die een einde maakte aan het avontuur van qualifier Greet Minnen (WTA 119).

De Tsjechische Petra Kvitova (WTA 8), vorig jaar finaliste, ging in de tweede ronde met 7-5 en 7-5 voorbij de Spaanse Paula Badosa (WTA 97). Zij neemt het nu op tegen de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 28).

Ook voor Caroline Wozniacki (WTA 36) is het nog niet voorbij. De Deense, die haar laatste toernooi speelt, won met twee keer 7-5 van de Oekraïense Dayana Yastremska (WTA 21). De 29-jarige Wozniacki, die de Australian Open in 2018 won, speelt in de derde ronde tegen de Tunesische Ons Jabeur (WTA 78).

Bron: Belga