Premier Sophie Wilmès op het World Economic Forum in Davos gisteren.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès op het World Economic Forum in Davos gisteren. © BELGA

Premier Sophie Wilmès sceptisch over voorlopige regering

Ontslagnemend premier Sophie Wilmès (MR) staat sceptisch tegenover de vorming van een voorlopige regering, zoals PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen weekend opperde. “Het is vanzelfsprekend beter een echte regering te maken, maar als we geen oplossing vinden, zouden we een regering kunnen vormen voor zes maanden of een jaar, om de dringende sociale noden aan te pakken”, verklaarde Magnette zondag op RTL-TVi.

15 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    "Hij deed dat al in juni, enkele maanden na de verkiezingen van 26 mei." Op welke kalender staat juni enkele maanden na mei ?
  • jean witse

    4 jaar geleden
    De democratie werkt niet meer in Belgie. De tijd is rijp voor een echte despoot zoals Trump of Poetin die met harde hand orde op zaken stelt en dit land leidt. De Fluppe kan misschien in Zuid Frankrijk bij zijn pa gaan wonen want die is al jaren overbodig. Al de huidige politiekers kunnen gebruikt worden om de vacatures in te vullen waarvoor ze nu geen kandidaten vinden.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Ach man, alsof Magnette de enige is die een loopje neemt met democratische principes.Er gaat letterlijk geen enkel onderwerp , ministerie of partij voorbij of er is een kink in de kabel.Het is tegenwoordig allemaal propaganda en windowdressing: economie, defensie, gezondheidszorg, ...noem maar op. Wordt eens wakker ja.
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    De Franstaligen moeten beseffen dat Vlaanderen verschillend is van het zuiden, ze zouden zo graag nog eens een dikke Vis binnenhalen van 5 miljard Euro, en dan nadien krijgen de Vlamingen een harde trap onder hun komt,als ze aansluiten bij Frankrijk bv dan gaat hun gewest het moeten doen met max 54 parlements leden ipv 258 nu, ook in een Zwitsers systeem is dit zo ook voor de andere gewesten, maar 405 de laan uit sturen dat mag niet, liever verder graaien
  • Willy Masson

    4 jaar geleden
    Magnette is hilarisch hij wil via een noodregering op zes maanden tijd zijn nota door de strot van de Vlamingen rammen , de nota die nota bene niet tot een regering leid . Leeft die man op mars ? Wat gaat hij nog proberen een regering met al de Franstalige partijen en groen ? Bye bye democratie.