Amerikaans president Donald Trump was aanwezig op het Wereld Economisch Forum in Davos (Zwitserland).
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump was aanwezig op het Wereld Economisch Forum in Davos (Zwitserland). © AP

Trump dreigt opnieuw met “hele hoge” invoerheffingen op Europese auto's, Von der Leyen hoopt op snel handelsakkoord met VS

Na het afsluiten van een handelsakkoord met China, wil Amerikaans president Donald Trump zich concentreren op de onderhandelingen met de Europese Unie. Zonder een akkoord zal Washington "heel hoge invoerrechten" opleggen op Europese auto's en andere goederen. Dat zei Trump vandaag in interviews met Amerikaanse nieuwszenders in de marge van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos. Maar volgens Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zouden De Europese Unie en de Verenigde Staten “binnen enkele weken” een handelsakkoord kunnen bereiken.

7 reacties

  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    Als ze deftige wagens gaan bouwen die naar de smaak van ons zijn zal de ongelijkheid wel verdwijnen. Vroeger verkochten ze hier wel veel. Trump probeert de interne problemen op te lossen door wel competitieve landen af te straffen. Doet het goed bij zijn niet zo intelligente kiezers.
  • Willy Govaert

    4 jaar geleden
    Geld is het enige waarover hij spreekt, maar ondertussen laat hij de gewone Amerikaan de kou staan. Er is niemand meer die de dokter betalen kan. Rijk wordt alsmaar rijker en rijker ...
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Het komt er dus op neer dat we zijn Texaanse chloorkippen, zijn genetisch gemanipuleerde groentewinkel en zijn stijf van de hormonen staand vlees zullen moeten accepteren. Hetgeen Trump doet is niet onderhandelen, dat is pure chantage en afpersing. Het enige wat Trump drijft is winnen - hoe, dat maakt niet uit.
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Laat hemdreigen, bnegin met een heel hoge importheffing op alles wat uit de VS komt! Eens kijken wat hioj dan doet en verhoog gradueel met hem mee!
  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Kapitalisten zijn nu eenmaal niet te vertrouwen.