Aan het kanaal Briegden-Neerharen in Lanaken lag deze morgen een dun laagje sneeuw, maar het was geen échte sneeuw
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het kanaal Briegden-Neerharen in Lanaken lag deze morgen een dun laagje sneeuw, maar het was geen échte sneeuw © BELGA

Zwarte sneeuw en regen, zure regen, radioactieve en uitgeregende wolken, industriesneeuw, ... : als de mens het weer maakt

Het sneeuwde voor de eerste keer deze winter, maar de witte vlokken waren niet het echte spul. Een combinatie van uitgekristalliseerde mist en industriesneeuw, aldus de weermannen. Industriesneeuw is een weerfenomeen waar de mens zelf de hand in heeft. En het is niet het enige.

12 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    @Dirk Rasschaert: Het is net door milieumaatregelen dat men de oorzaken van zure regen vrijwel helemaal heeft kunnen stoppen. Dit kan nu ook gelden voor CO-2 uitstoot en fijn stof..er is enkel de wil nodig van beleidmakers EN de burger. (WIJ DUS)
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Zwarte sneeuw zien we meer en meer (LOL), maar waar zijn die zure regen en zo gebleven ? Heeft men er suiker over gestrooid ? Nu is het fijn stof, dan CO2, dan CO, straks teveel water en te harde wind. Ik denk dat dat woestijnzand niet van onze Kempen komt en die radioactieve neerslag niet uit Mol. Ik denk ook dat er veel fijn stof geïmporteerd wordt uit het Ruhrgebied, maar wij betalen het plaatje wel !! Amerika enz geeft ons de vinger!
  • Dirk Geelen

    4 jaar geleden
    Waar zijn de milieu activisten nu. Het is natuurlijk gemakkelijk alles op de auto steken.
  • Dominic Palinckx

    4 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik industrie sneeuw de mooiste!! Maar dat is persoonlijk natuurlijk..
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Dat komt door NO2 wat met tonnen door vliegtuigen in de wolken uitgwstrooid wordt. Het is zwaarder dan lucht dus van de auto komt het niet.