Als Tesla dit niveau op Wall Street zes maanden lang weet vast te houden, krijgt topman Elon Musk een bonus in aandelen uitbetaald ter waarde van honderden miljoenen dollars.
Volledig scherm
Als Tesla dit niveau op Wall Street zes maanden lang weet vast te houden, krijgt topman Elon Musk een bonus in aandelen uitbetaald ter waarde van honderden miljoenen dollars. © AP

Tesla voor het eerst meer dan 100 miljard dollar waard op beurs

De maker van elektrische auto's Tesla is vandaag qua beurswaarde voor het eerst door de grens van 100 miljard dollar gegaan. Daarmee heeft het bedrijf de op één na hoogste beurswaarde van alle autofabrikanten, achter het Japanse Toyota.

6 reacties

  • Johan Portier

    4 jaar geleden
    Mooi eh. Elke morgen rijd ik met mijn Tesla Model S 100Dual Motor het verkeer in tussen die afgunstige zure zeveraars die denken dat het licht uitgaat en hersenloos herhalen wat de olielobby iedere dag de pers en google inlepelt. Zalig de armen van geest. Vergeet de dt fouten niet in je antwoord.
  • Hans Schoen

    4 jaar geleden
    Dankzij Elon Musk krijgen we sneller vooruitgang tot een betere wereld. Te weinig laadpalen is onzin, je kan gewoon thuis laden! Ook voor mensen zonder garage of parking komen er oplossingen zoals draadloze inductie. Zelfs rijdend opladen komt er. Uitstoot verminderen kost gewoon tijd, ook bij de ruimtevaart! NB Populatie en tegelijk de uitstoot van dierlijke produkten met hun consumptie is het allergrootste probleem! Dat moet echt prioriteit hebben, de rest komt wel weer goed!
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    Hoe? De experts waren het er toch unaniem over eens? Tesla zou tegen nu toch al lang niet meer bestaan? Waar zitten die geleerde mannen nu?
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Leonarda, de Falcon Heavy van SpaceX lanceert meer vracht dan 10 andere raketten, en de draagraketten worden hergebruikt. De grootste ecologische stap voorwaarts sedert het begin van de ruimtevaart. Musks wereldwijd 5G netwerk gaat nog veel levens redden.
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Leonarda , er is geen 1 autobouwer die met het milieu inzit. Ze hebben iedereen gek gekregen om met een electrische auto te gaan rijden. Beleidsmakers zijn er gretig op ingegaan en zitten met de handen in het haar. Zie je in België al iedereen zijn auto laden? We hebben al misschien 100 paaltjes staan. Het basisnet is er niet op voorzien. We gaan nog lachen. Omzet, nieuw wagenpark, en veel misère, meer houd het niet in.