ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Mistlampen aan of uit? Dit zijn de do’s & don’ts

Zeer vochtige lucht en koelere temperaturen, het zijn de ideale omstandigheden voor het ontstaan van mist, zoals de laatste dagen weer het geval is. Het weerfenomeen is dan wel eerder zeldzaam, het eist jaarlijks toch dodelijke slachtoffers. Wat doe je achter het stuur het best bij felle mist? En wanneer precies moeten die felrode (en voor velen storende) lampen ook weer aan, en uit?

59 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    1 jaar geleden
    Het zou overdag verboden moeten zijn om met verlichting te rijden, dan merk je geeneens als de wagen remt...! Maar voor de overheid is dat kassa kassa want met verlichting aanrijden verbruikt je wagen meer brandstof.
  • Ronny Severeyns

    1 jaar geleden
    Mijn voorste mistlichten heb ik altijd opstaan wanneer het donker is. Het geeft een veel betere verspreiding van het licht, waardoor de wegrand beter zichtbaar is. Ook voor wie niet in de stad woont is dat een goed hulpmiddel, omdat de ogen van wilde dieren in de berm het licht reflecteren. Ik heb zo al meermaals kunnen anticiperen op overstekend wild (hert, en vos).
  • Nema De Geest

    1 jaar geleden
    Snelheid aanpassen en voldoende afstand houden? Dat kunnen Belgen niet.
  • Erwin Felix

    1 jaar geleden
    Afstelling van koplampen ook belangrijk en hoeveel rijden niet met een koplamp waarvan een stuk is. Neem daarbij dat sommige rondrijden met achterlichten en remlichten die niet functioneren op hun aanhangwagen, en dan de vergetelheid van het gebruik van richtingaanwijzers! Ja de lamp brand niet bij iedereen !
  • Wim Wuytack

    1 jaar geleden
    Het erg gesteld met de kennis van de verkeersregels bij de automobilisten dat men zulke tips moet geven. Het is dan ook veel te gemakkelijk om een rijbewijs te halen en ze voelen zich king of the road.