Racistische commentaren vluchtelingen De Panne
Volledig scherm
Racistische commentaren vluchtelingen De Panne © RV

HET DEBAT. Moeten haatreacties op sociale media vaker bestraft worden? Dit is jullie mening

Op sociale media kwamen veel haatreacties na het nieuws over de zoekactie in De Panne naar migranten die in een bootje het Kanaal probeerden over te steken. Verschillende politici reageerden geschokt op de racistische commentaren. Moeten haatberichten op sociale media vaker bestraft worden? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt: dit zijn de boeiendste reacties. 

34 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Denk dat dit gewoon aan de politiek zelf te danken is die het uitlokt.Even voorbeel-dje geven,als er zijn die zeven jaar wachten om een sociale woning te krijgen en nog van die dingen waarbij je 1000 formuliertjes moet invullen en al evenveel voorwaar-den moet vervullen en er zijn die Belgie binnen komen ,geen jaar wachten en een woning hebben ,geld bovenop en kindergeld ,wel dan krijg je gewoon zo'n reactie's uit woede,meer hoef je er niet achter te zoeken in de meeste gevallen.
  • Patrick Moorthamer

    4 jaar geleden
    Als je iemand kleineert schoffeert en dergelijke dat kan allemaal zo maar, maar u eigen mening uiten over andere dingen kan dan weer niet, waar trek je die grens? Oké iemand dood wensen kan zeker niet maar eens de vraag stellen waarom is dat eigenlijk zo waarom doen ze dat wat is de oorzaak de achterliggende grond? En dan denk ik aan de mislukte politiek die gevoerd is en nog gevoerd wordt.!
  • Frederik Boogaerts

    4 jaar geleden
    De Belg is het gewoon beu om alleen maar te fungeren als melkkoe in België kunnen ze tegenwoordig niks anders dan verplichtingen bij te geven regeltje op regeltje als het ware en dat kan niet blijven duren
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    De term racisme is al te dikwijls gebruikt om anderen het zwijgen op te leggen. Racisme moet bestreden worden met argumenten, niet met boetes. Als ik een collega (blanke) een knoeier vind is er niks aan de hand. Als ik een gekleurde collega een knoeier vind is dat racisme. Die selectieve verontwaardiging van de politiekers wordt lachwekkend.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ik vind veel van die reacties hoogst ongepast, maar om daar nu het gerecht op te zetten vind ik overkill, verlies van tijd en middelen die beter kunnen gebruikt worden voor echte misdrijven. Men zou beter eens nadenken over hoe het zover is kunnen komen en er werk van maken om dat om te keren. Maar daarvoor moet je sterke Europese leiders hebben en niet die uitgerangeerde politiekers die we nu hebben.