Dokter Joris V.H., de arts die de euthanasie bij Tine Nys (1972-2010) uitvoerde, staat kort de pers te woord.
Volledig scherm
Dokter Joris V.H., de arts die de euthanasie bij Tine Nys (1972-2010) uitvoerde, staat kort de pers te woord. © Photo News

Beschuldigde in euthanasieproces dokter Joris V.H. staat pers te woord: "Veel steun gekregen”

Euthanasieproces“We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We hebben alle drie ons best gedaan.” Dat heeft de uitvoerende arts Joris V.H., die samen met twee collega’s beschuldigd wordt van de vergiftiging van Tine Nys (1972-2010), gezegd in een interview buiten  de Gentse assisenzaal, tijdens een pauze die duurde tot ongeveer 16.15 uur.

10 reacties

  • Elly Snoekx

    4 jaar geleden
    Respect voor die artsen!! Ik wil ook zelf kiezen wanneer ik sterf. Daar heeft mijn familie niets over te zeggen!
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Deze mensen verdienen geen proces maar een eredoctoraat
  • Machteld vandenbroecke

    4 jaar geleden
    ik sta er helemaal achter, en hoop dat ze nu geen schrik krijgen om mensen te helpen, die een doodswens hebben. euthanasie is een mensenrecht!
  • Gino Van driessche

    4 jaar geleden
    Jammer dat dit proces er is moeten komen. De enigen die er niet klaar voor waren is de familie, maar kan je als familie van een naaste verlangen verder te leven ? Als diegene echt niet meer verder wil? Je zal maar uitvoerend arts zijn die een patiënt in nood wil helpen! Alle respect voor de familie, maar het is wel duidelijk dat alle partijen nadien zouden moeten kunnen ventileren. Zonder dat gesprekken worden opgenomen om tegen mekaar te gebruiken.
  • Bob Fréson

    4 jaar geleden
    Door al die heisa, dat tot niets dient, zullen veel dokters geen euthanasie meer toepassen om iemand uit zijn lijden te verlossen. En wie is daar dan de schuld van? Precies die zussen. Zelfs mensen die er wel degelijk om vragen zullen nu blijven lijden en creperen tot hun laatste adem. Dank zij wie? En door wie zijn schuld? Juist ja.