Georges-Louis Bouchez (MR)
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez (MR) © Photo News

Informateur Bouchez (MR): “Ik ben voor de eenheidsstaat en denk dat we alles terug op het federale niveau moeten zetten”

Georges-Louis Bouchez, federaal informateur en MR-voorzitter, is voorstander van een Belgische eenheidsstaat. Dat zegt hij in een interview met het Franstalige magazine ‘Wilfried’. Concreet betekent dat alle bevoegdheden terug op het Belgische niveau geplaatst moeten worden. Momenteel zit Bouchez als informateur aan tafel om een eventuele nieuwe staatshervorming te bespreken.

235 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Peter Nols, één Belgische regering is een utopie van politici die aan politiek doen voor de macht en de postjes. Zij willen partijen 'verbinden' want 'samen is sterk' om de stem van de kiezer te negeren. Links vs rechts is als water en vuur samenbrengen. Open uw ogen en zie de realiteit. Onze huidige staatsschuld is het resultaat van decennia wanbeleid in de federale regering.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Marc Bayens, één Belgische regering houdt in dat ze 100 procent van de Belgen moet vertegenwoordigen. Stammentwisten is meer iets voor Afrika.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Eén regering is enkel te overwegen als men rekening houdt met de realiteit : 60% van de bevolking zijn Vlamingen, 70% van het BBP komt uit Vlaanderen, 80% van onze export is Vlaams. Vlaanderen moet dus voor 70% vertegenwoordigd zijn in de regering.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Hij is blijkbaar de enige die dit begrijpt en zou miljarden besparen.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Het groot Hertogdom Luxemburg is kleiner dan Vlaanderen en werkt ook. Om een staatsstructuur te beheren moet je een eenheid van mensen hebben. Vlamingen verschillen te veel van Walen om samen te kunnen werken. In de vroeger unitaire staat zat je constant met het probleem van de "wafelijzer politiek". Werden er grote infrastrucuurwerken in Vlaanderen gedaan dan moesten er in Wallonië ook gedaan worden (meestal nutteloze).