57-jarige fietser overleden na aanrijding tijdens oversteken: bestuurster reed niet te snel

Een 57-jarige fietser overleed donderdagmorgen na een ongeval in Pulle (Zandhoven). Op de Dennenlaan werd de man uit de streek tijdens het oversteken aangereden door een auto. De 27-jarige bestuurster had de man niet of te laat gezien. Hij overleed ter plaatse.

jtp

“Het ongeval gebeurde rond kwart voor zeven donderdagmorgen”, bevestigt Els Kusters van politiezone ZARA. “Volgens de eerste verklaringen reed een 57-jarige fietser uit de streek uit de Keulsebaan en wou hij de Dennenlaan oversteken. Daar kwam het tot een aanrijding met een personenwagen die uit de richting van Grobbendonk kwam.”

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en probeerden de man ter plaatse te reanimeren, maar alle hulp kwam helaas te laat. De man overleed ter plaatse. De bestuurster van de wagen werd in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Niet te snel

De aanrijding gebeurde op een plaats waar geen oversteekplaats voor fietsers voorzien is en waar de toegelaten snelheid 70 kilometer per uur bedraagt. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “Uit die bevindingen bleek dat de bestuurder van de wagen zeker niet te snel reed”, zo meldt het Antwerpse parket.

De Dennenlaan in Zandhoven staat namelijk bekend als een zwart punt waar vaker ongevallen gebeuren. Fietsers die pendelen naar Antwerpen, moeten de straat er dwarsen om richting het Albertkanaal te rijden. Ter hoogte van de Keulsebaan is geen oversteekplaats voorzien.

Het is het tweede dodelijke ongeval met een fietser in de regio op drie dagen tijd. Dinsdag overleed de Kontichse cafébaas Michiel Claus (34) na een aanrijding op de Prins Boudewijnlaan in Edegem. In zijn café De Wipschutter wordt aangeslagen gereageerd, maar z’n beste vriend opende woensdag het café toch gewoon. “Dat zou ook de wens van Michiel geweest zijn.”

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER