Direct naar artikelinhoud
Twitter

Google wil overmatig telefoongebruik terugdringen met enveloppe en een scherm vol bubbels

Google wil overmatig telefoongebruik terugdringen met enveloppe en een scherm vol bubbels
Beeld AFP

Google heeft zich kennelijk op ietwat maffe apps gestort waarmee mensen overmatig telefoongebruik kunnen beperken. Nadat een eerste zwik ‘experimenten’ die het ‘digitale welzijn’ moeten verbeteren afgelopen oktober uitkwamen – waaronder een uit de printer afkomstige, papieren telefoon – presenteert Google er nu weer drie.

Een hiervan is een afdrukbare, papieren enveloppe waar je de telefoon in schuift. Hierop staan enkel beltoetsen afgedrukt, zodat je kunt bellen, en een knopje voor de tijd, die de telefoon doorgeeft door achtereenvolgens vier cijfers te doen oplichten:

Dan is er nog de app Activity Bubbles. Telkens als je de telefoon ontgrendelt, verschijnt er een nieuwe bubbel op het hoofdscherm, zodat deze zich bij veel gebruik rap vult:

Google Welness BubblesBeeld Google

De app Screen Stopwatch is wat directer: grote cijfers op de achtergrond tonen hoeveel tijd je vandaag op je telefoon hebt gezeten.

Google hoopt dat ontwikkelaars voortborduren op deze ideeën, alle programmeercode is openbaar beschikbaar. In tegenstelling tot de vorige welzijnsexperimentjes zijn deze drie nieuwe alleen beschikbaar op de Pixel 3A (Pixel is het telefoonmerk van Google).