Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Dit mag u niet missen op tv vanavond
Beeld © VRT - Kris Van de Sande

Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix, Streamz en co. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in de tv-gids van De Morgen.

Vandaag op tv

F.C. De Kampioenen: kerstspecial

Kerstspecial. Om de 30ste verjaardag van ‘F.C. De Kam­pioenen’ te vieren, hadden ze bij Eén acht gloednieuwe afleveringen in gedachten. Maar door de dood van Johny Voners houden ze het op één kerstspecial annex eerbetoon aan de betreurde Xavier Water­slaeghers, die is ‘gesneuveld op humanitaire missie’. Aan Marc om de sfeer erin te houden.

Om 20.25 op Eén

Haar naam was Grace Kelly

Documentaire. Gloednieuwe documentaire over de in 1982 overleden Grace Kelly, actrice en prinses van Monaco. De film is gemaakt op basis van materiaal dat door Kelly en haar man prins Rainier is gedraaid tijdens hun 25 jaar durende huwelijk, en dus een unieke blik in het leven van de ‘royals’.

Om 21.05 op Canvas.

De GVR

Film. Steven Spielberg verfilmde de jeugdroman van Roald Dahl, over de vriendschap tussen een weesmeisje en een Grote Vriendelijke Reus. De film is veel sterker op kinderen gericht dan pakweg ‘E.T.’, wat hier en daar voor teleurstelling zorgde. Wie zijn verwachtingen kan bijstellen, ziet echter een mooi sprookje.

Om 15.20 op Eén

Het beste op Netflix en co.

My Brilliant Friend

Deze week start op Canvas het tweede seizoen van My Brilliant Friend, de prachtige en hartverscheurende verfilming van de populaire boekenreeks van de mysterieuze Italiaanse schrijfster Elena Ferrante, over twee vriendinnen die opgroeien in een volksbuurt in Napels. De eerste jaargang gemist? Geen nood, u kunt het integrale eerste seizoen herbekijken op VRT Nu.

Op VRT Nu.

Red Light

De levens van prostituee Sylvia (Carice van Houten), de rijke sopraan Esther (Halina Reijn) en politieagente Evi (Maaike Neuville) raken met elkaar vervlochten in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

Op Streamz.

Lees ook:

De vrouwen van tv-serie ‘Red Light’: ‘Wij zijn geen Charlie’s Angels’

The Minister

Dat ze in IJsland geweldige misdaadreeksen kunnen maken, wisten we al na het uitstekende Trapped. Met The Minister hebben ze nu ook een meeslepende politieke thrillerserie op de wereld losgelaten, over een populistische premier wiens bipolaire stoornis angstvallig geheimgehouden wordt. 

Op Streamz.

The Ripper

Peter Sutcliffe wist in de periode tussen 1975 en 1980 uit te groeien tot The Yorkshire Ripper. Hij maakte in die periode in totaal 22 slachtoffers waarvan er dertien kwamen te overlijden. Alhoewel hij zich in eerste instantie vooral richtte op prostituees, werd de paniek echt groot toen hij ook andere slachtoffers begon te maken.

Lange tijd kreeg de Britse politie geen grip op de dader en dat leidde tot heel wat kritiek. In de truecrime docuserie worden we dan ook meegenomen in onder meer het onderzoek. Betrokkenen vertellen hun kant van het verhaal en we komen erachter hoe het kan gebeuren dat The Ripper zolang niet gepakt werd.

Op Netflix.

The Mandalorian

Nadat The Mandalorian en Baby Yoda op het einde van het eerste seizoen op het nippertje konden ontsnappen aan Moff Gideon , is de premiejager in het tweede seizoen zelf een prooi geworden. Hij doet er alles aan om Baby Yoda te beschermen. 

Op Disney+.

Archer

De zachte, stijlvolle spion Archer ontwaakt na drie jaar uit een coma en ontdekt tot zijn ontzetting dat de wereld niet heeft stilgestaan.

Op Netflix.