Direct naar artikelinhoud
Economie

Drie Brusselse start-ups ontvangen elk half miljoen euro

Aline Muylaert van Citizenlab.Beeld Tim Coppens

Drie Brusselse start-ups Digita, Veoware Space en CitizenLab zijn verkozen tot laureaat van de Innovative Starters Award van Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie. De prijzen zijn een subsidie van 500.000 euro voor elke laureaat.

en

Het doel van Digita is om een technologie te creëren die het mogelijk maakt om een wereldwijd persoonlijk dataweb op te zetten. In dat dataweb bezit iedereen een virtuele gegevenskluis waarin elke persoon zijn of haar data overzichtelijk kan beheren, makkelijk terugvindt en up-to-date kan houden. 

Veoware Space ontwerpt, bouwt en commercialiseert dan weer geavanceerde ruimtevaarttechnologie, waardoor aardobservatiesatellieten 30 keer efficiënter zijn in de dagelijkse beeldverzameling van onze planeet. 

Bij CitizenLab werd een platform ontwikkeld dat overheden en steden helpt om informatie te verzamelen en gegevens te analyseren. De verzamelde ideeën en commentaren worden gegroepeerd, geclassificeerd en op een kaart geplaatst, waardoor er een beter inzicht is in wat de burger zelf wil.