© EPA-EFE

DISCUSSIE. Maak jij je zorgen om een mogelijke uitbraak van het coronavirus?

In China zijn minstens elf steden zo goed als van de buitenwereld afgesloten in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Het gaat om meer dan tientallen miljoenen mensen.

Bij 876 mensen is het coronavirus vastgesteld, aldus Chinese staatsmedia. 26 patiënten zijn gestorven.

De Universiteit Antwerpen kondigde donderdag een uitreisverbod af voor haar eigen studenten en onderzoekers die de komende tijd naar China zouden afreizen. Professor Herman Goossens van de UAntwerpen zei al dat het risico dat het coronavirus zich ook in Antwerpen zal verspreiden bijzonder klein is, maar dat we toch goed voorbereid moeten zijn, zeker met het Chinees Nieuwjaar dat dit weekend plaatsvindt.

© Photo News

Viroloog Marc Van Ranst meldde eerder in Gazet van Antwerpen dat we niet bang hoeven te zijn voor het coronavirus, maar beter zouden moeten opletten voor de griep, die elk jaar aan honderden patiënten het leven kost.

Maak jij je zorgen over een mogelijke uitbraak van het coronavirus? Of trek jij je er voorlopig nog niet veel van aan? Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen een aantal reacties in onze weekendkrant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER