Direct naar artikelinhoud
VoetbalUpdate

Charleroi niet akkoord met beslissing om match volledig te herspelen: ‘Als dat wordt bevestigd, gaan we in beroep’

Door de dichte mist werd de match tussen Charleroi en KV Mechelen in de 37ste minuut definitief gestaakt.Beeld Photo News

De competitiewedstrijd Charleroi-KV Mechelen, die in de 37e minuut bij 1-0 voor de Carolo’s definitief werd stopgezet wegens mist, wordt op dinsdag 4 februari van bij het begin herspeeld. Dat heeft de Pro League bekendgemaakt. Charleroi is het daar niet mee een en wil in beroep gaan.

en

Scheidsrechter Christof Dierick riep de aanvoerders van beide teams zaterdag in de 23e minuut een eerste keer bij zich, waarna hij alle spelers vroeg de kleedkamer op te zoeken. Enkele minuten later werd de match hervat met oranje ballen. De spelers van Charleroi wisselden ook van shirt, waardoor ze niet langer in wit en zwart maar in lichtblauw speelden. In de 37e minuut legde Dierick de wedstrijd nogmaals stil, omdat de zichtbaarheid er niet op beterde. Uiteindelijk besliste de scheidsrechter de wedstrijd definitief stop te zetten.

De Carolo’s stonden 1-0 voor. Ryota Morioka zette een strafschop om in de 17e minuut. Dat doelpunt wordt dus uitgewist.

Charleroi kondigt aan in beroep te gaan

Intussen besliste de Pro League om de partij vanaf het begin te laten herspelen op dinsdag 4 februari. Charleroi leidde met 1-0, maar conform het bondsreglement wordt het doelpunt van Morioka dus geschrapt. De Carolo’s zijn het echter niet eens met die beslissing van de kalendermanager van de Pro League. “Omwille van twee redenen. Onze kalender zit al bomvol (er is ook nog de uitgestelde competitiematch tegen Club Brugge komende woensdag, nvdr.) en we vechten ook aan dat we opnieuw van 0-0 moeten beginnen. We willen sportief correct behandeld worden, want ook bij de uitgestelde match tegen Club Brugge hadden we geen inspraak”, aldus Hendrickx.

De zaak zal behandeld worden door de Kalendercommissie voor Hoger Beroep. “Het kan nog weken duren vooraleer er daarover een beslissing valt”, zegt Hendrickx, die verwijst naar een eventuele beroepsprocedure bij het BAS. Volgens het bondreglement is er tegen een vonnis van de Kalendercommissie Hoger Beroep evenwel geen verhaal mogelijk.

Over Dierickx’ beslissing nemen de Carolo’s geen standpunt in. “De scheidsrechter heeft als enige beslissingsrecht in zulke situaties, maar hij heeft alles geprobeerd om toch te kunnen voortspelen. Ook Charleroi heeft het uiterste gedaan om toch te kunnen voetballen. KV Mechelen daarentegen deed alles om deze match te staken”, besluit Hendrickx.