Greet Willems en haar kinderen Kamie (zwarte pull) - Eulalie (bruine pull) - Tienke (zwarte blouse) en Robbert.
Volledig scherm
PREMIUM
Greet Willems en haar kinderen Kamie (zwarte pull) - Eulalie (bruine pull) - Tienke (zwarte blouse) en Robbert. © Kristof Ghyselinck

Weduwe Greet uit ‘Boerenjaar’ runt haar veebedrijf samen met haar vier kinderen: “Ergerlijk hoe wij boeren de schuld krijgen van de klimaatopwarming”

TVHoe hou je de boerenstiel vol als de inkomsten de kosten nauwelijks dekken? ‘En dan is er nog de trend dat mensen minder vlees eten... Dat houdt ons wel bezig’, zegt Tienke, de dochter van veehoudster Greet (50) uit ‘Boerenjaar’. “Maar passie en liefde voor het vak houden ons op de been.”

22 reacties

  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    De agri-bashing gaat onverminderd voort. Het debat wordt zoals steeds gevoerd door mensen met een zeer beperkte kennis van de stiel. Voeding is veel te goedkoop en vanzelfsprekend geworden, boeren zijn het slachtoffer van hun eigen succes, te veel productie. Het respect dat de hongerige burger vroeger voor zijn voedingsproducent had is er niet meer.
  • Bart Schellens

    4 jaar geleden
    @SonnyBreugelmans: Wetenschappelijk gezien is er GEEN enkele twijfel dat de klimaatverandering door de mens komt! Zo is er bv niet één soort CO2 in de lucht, dit is een samenstelling van verschillende isotopen van CO2. Waarbij men perfect kan zien hoeveel de mens uitstoot! Het effect van CO2 kent men al 100de jaren. Dit is hetzelfde verhaal voor methaan. 99% van de wetenschappers is het hierover eens.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Kristine, de tijd van landheren en pachten van grond is al lang voorbij, ik woon in de streek van grote melkveebedrijven, ben zelf afkomstig uit boerenfamilie, elke hectare die vrijkomt wordt onmiddellijk opgekocht door boeren aan enorme prijzen. En wat betreft hard labeur, elke stiel heeft zijn last, maar het zijn altijd boeren die klagen, zie programma..., ze kunnen ook iets anders doen als ze hun boterham niet verdienen toch?
  • Yves De Groote

    4 jaar geleden
    Beste Greet, ik kan jou enkel gelijk geven. De opwarming van de aarde is de schuld van de zon...niet van de boeren, noch van de mensheid....maar daar is niks aan te verdienen.
  • Mario Tersago

    4 jaar geleden
    Het is niet omdat men landbouw zegt dat elke landbouwer zich aangesproken moet voelen.. het gaat om de landbouw die ongereglementair veel meststoffen/pesticiden gebruikt, de landbouwer die bos afbrandt om grond vrij en vruchtbaar te maken voor andere gewassen, ...