Mensen wachten op een consultatie in het Red Cross Hospital in Wuhan.
Volledig scherm
Mensen wachten op een consultatie in het Red Cross Hospital in Wuhan. © AFP

Meer dan 4.000 besmettingen door coronavirus, Belgen kunnen uit getroffen provincie gerepatrieerd worden

Het aantal dodelijke slachtoffers door het coronavirus is intussen gestegen tot 106. Wereldwijd zijn meer dan 4.000 mensen met het virus besmet, waarvan zeker drie in Frankrijk. De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft weet van zes Belgen die verblijven in en rondom de getroffen Chinese provincie Hubei. Het longvirus brak uit in de stad Wuhan, waar de meeste mensen ziek zijn geworden. 

114 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Maggie De Block - Open Vld heeft alles onder controle heeft ze gezegd op tv.
  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Toch bijzonder.. 'bwa ze worden elders al gecontroleerd'. FOUT! Elke luchthaven moet een scan hebben waarbij elke passagier gecontroleerd moet worden op koorts.. dit is een minimum. Ook al garandeert het niets.
  • Andy de Wolf

    4 jaar geleden
    Beste mensen bekijk dit eens goed. Een verdubbeling van aantal besmettingen per 2 dagen, een sterfte van 4 procent. Reken dit zelf eens uit hoelang het in het slechtste geval zou duren vooraleer de volle 7 miljard besmet zijn, en hoeveel er dan zouden sterven. Dit is niet vergelijkbaar met een gewone griep!
  • Peter Berg

    4 jaar geleden
    Dadelijk alle grenzen en luchthavens dicht voor alle verkeer uit getroffen landen zou getuigen van daadkracht. Deze maatregelen lijken eerder te wijzen op "hopen dat..."
  • MYRTHE PASS

    4 jaar geleden
    Wat is de verhouding van 6 Belgen t.o.v. heel België?