‘Cordon sanitaire symbolisch gebroken in Aalst’

© BELGA

Filip Dewinter (Vlaams Belang) en de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) bezochten samen een hangar van carnavalisten. Dat is te zien in een filmpje dat Dewinter zondagavond gepost heeft op Twitter. N-VA wenst niet te reageren. ‘Het is Aalst Carnaval.’

nb

In het filmpje zie je Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter samen met de Aalsterse N-VA-burgemeester aan een carnavalswagen staan waar de hoofden van Gerolf Annemans en Dewinter op nagemaakt zijn. Daaronder hangt een wasbak, die Dewinter en D’Haese samen kapot laten vallen. ‘Het sanitair is gebroken’, hoor je iemand roepen.

‘Symbolisch samen met Christoph D’Haese het cordon sanitaire doorbroken’, schrijft Filip Dewinter (Vlaams Belang) erbij. ‘Wat niet lachend kan gezegd worden, is de waarheid niet.’ Hij voegt er de hashtags #AalstCarnaval en #VrijeMeningsuiting aan toe.

N-VA kiest er zondagavond voor om niet te reageren op het filmpje. ‘Het is Aalst Carnaval, geen reactie’, klinkt het. Ook burgemeester D’Haese was niet bereikbaar voor commentaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘Wij zijn het laatste bastion van vrije meningsuiting’

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Volgend weekend viert Aalst opnieuw carnaval. Nu al staat vast dat de Unesco en de Joodse gemeenschap de kop van Jut zijn. Meer dan ooit kijkt de internationale gemeenschap toe. Lokale satire op het wereldtoneel: ‘Als dit fout loopt, is de burgemeester van Aalst daar mee verantwoordelijk voor.’