Themabeeld. © FRED DEBROCK

Dronken bestuurders proberen tevergeefs te ontsnappen aan controle

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend 32 dronken bestuurders uit het verkeer geplukt. Een van hen reed onder invloed van drank en drugs over een verkeerskegel in een poging om aan de controle te ontsnappen.

Leo De Nijn

In totaal moesten 1.227 bestuurders blazen. 32 chauffeurs testten positief. Van negen bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Dat was het geval voor een bestuurder die zijn auto op de N16 parkeerde bij het zien van de politiecontrole. “Toen wij hem naar de controlepost stuurden, reed hij over een verkeerskegel. De man had niet alleen 2 promille alcohol in zijn bloed, maar testte ook positief op het gebruik van cannabis. Hij had geen identiteitskaart en geen rijbewijs op zak”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het voertuig dat de man bestuurde, was ook niet van hem. De auto moet aan de kant blijven tot de bestuurder zijn rijbewijs bij de politie komt voorleggen.

Ook op de Mechelseweg probeerde een bestuurder aan de controle te ontkomen, door snel naar de Uilmolenweg af te slaan. “Hij schatte het kruispunt verkeerd in en reed de verkeersgeleider links voorbij en belandde op de rijstrook die bestemd was voor het verkeer dat uit de andere richting kwam”, gaat de hoofdinspecteur verder. Gelukkig passeerde er toen geen auto of het was tot een frontale aanrijding gekomen. De man bleek 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Onder invloed van cannabis maar geen rijbewijs

Normaal zou het rijbewijs van een tiende bestuurder onmiddellijk zijn ingetrokken. De 21-jarige bestuurder was onder invloed van cannabis, maar hij heeft geen rijbewijs en verplaatste zich met een auto die niet van hem is. Er wacht hem een dagvaarding voor de politierechter.

Tijdens de actie moesten nog acht bestuurders hun auto zes uur aan de kant laten staan. Veertien bestuurders kregen ter plaatse drie uur rijverbod. Onder hen een Nederlander die de boete van 179 euro cash moest betalen.

Tegelijk werden gerechtelijke controles gehouden. Twee personen stonden geseind in een gerechtelijk dossier. Twee anderen waren in het bezit van cannabis en hasj voor eigen gebruik. De drugs werden in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER