Brandweer bevrijdt wandelende dames die tot hun middel wegzakten in put: “We waren aan het babbelen en plots zaten we in modder”

Drie dames zullen zich deze wandeling nog lang herinneren. Toen de drie vrouwen afkomstig van Borgloon aan het wandelen waren in het Limburgse Rijkhoven, kwamen ze vast te zitten in een oude zinkput. Eén van hen kon op eigen krachten uit de ijskoude modder geraken, de twee anderen hadden hulp nodig van de brandweer.

kmlo

De situatie zag er op een bepaald ogenblik erg benard uit. “We probeerden er met onze handen en voeten door te kruipen, maar zo zakten we dieper en dieper”, vertelde een van de dames. Uiteindelijk kwamen ze tot aan hun middel in de smurrie terecht.

De route die ze namen, was nochtans geen onbekend terrein voor de wandelaars. Ook een jaar geleden maakten ze al eens een wandeling in de regio. Ditmaal nam de tocht echter een onverwachte wending. “Toen we aan het babbelen waren, zijn we van onze route afgeweken”, verklaarde een van de vrouwen. “En eer we het wisten, zaten we in de modder.”

Met behulp van twee draagberries kond de brandweer beide vrouwen uit de modder trekken. Na een controle door het ambulancepersoneel bleek alles in orde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen