VRT niet blij met affiche E3: “Net nu we omwille van Johny Voners’ gezondheid F.C. De Kampioenen wilden laten rusten’

“Kampioen zijn is plezant, zeker in Harelbeke!” De afficheontwerpers van de E3 BinckBank Classic zijn nooit vies geweest van wat knipogen en wat humor. Dit jaar lieten ze zich inspireren door F.C. De Kampioenen, alleen wordt hen dat niet in dank afgenomen door de VRT.

Wout Desmytere

Patrick Lefevere als Boma, Johan Museeuw als Markske, Freddy Maertens als Oscar, Eddy Planckaert als Xavier, Peter Van Petegem als DDT en Greg Van Avermaet in de rol van zijn leven als Carmen. Om de E3 BinckBank Classic-wedstrijd in Harelbeke te lanceren, kropen enkele ex-winnaars eventjes in de huid van Vlaanderens bekendste sitcomfiguren. Een leuk idee, en volledig in lijn met de vorige jaren van de E3. Daarin passeerden onder meer cowboys, kikkerprinsen en pastoors in de gedaante van Wim Opbrouck de revue.

Alleen kunnen ze aan de Reyerslaan minder met de affiche lachen. “We zijn vooraf niet gecontacteerd over deze campagne”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Dat vinden we spijtig, zeker nadat we vorige week beslisten de terugkeer van De Kampioenen on hold te zetten omwille van Johny Voners’ gezondheid. Publiciteit maken met één van onze merken zoals F.C. De kampioenen, kan niet zonder afspraken. Daarom zullen we de organisatie van de E3 contacteren. We willen met hen rond de tafel gaan zitten om een overeenkomst te bereiken.

© Geert Van de Velde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER