Dertigers voor diefstallen, heling en drugs veroordeeld tot celstraffen tot 28 maanden

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vijf mannen voor diefstallen en inbreuken op de drugswet veroordeeld tot celstraffen van zes, veertien, twintig en achtentwintig maanden. De zwaarste celstraf was weggelegd voor een 30-jarige man uit Hechtel. Een 37-jarige man uit Hechtel kreeg de twintig maanden celstraf gepresenteerd, terwijl een 30-jarige man uit Peer veertien maanden moet brommen. Een 32-jarige man uit Blankenberge kreeg zes maanden cel. Een 32-jarige man uit Peer kreeg ook zes maanden cel met daarbovenop een boete van 8.000 euro.

Tussen juni en september 2019 pleegden ze in de regio Peer en Hechtel-Eksel een vijftal inbraken, waarbij ze onder meer elektronica, twee voertuigen, drieëntwintig bogen, achttien pijlen en een doos met schietschijven buit maakten. Zo kreeg een jeugdhuis in Peer ook ongewenst bezoek van de dertigers. Bij vijf gewone diefstallen konden ze drie fietsen en twee bromfietsen ontvreemden. Verder was het vijftal bezig met speed, heroïne en GHB.

Winst maken

De beklaagden waren niet aan hun proefstuk toe en liep al eerder veroordelingen op voor diefstallen en drugs. Toen de politie bij de man met 28 maanden cel in Hechtel binnenviel ontdekten agenten restanten van speed in zijn keuken en op zijn slaapkamer. De 37-jarige beklaagde woonde bij hem in en op zijn kamer vond de politie ook drugsrestanten. Deze beklaagde droeg een enkelband toen hij met diefstallen bezig was. De gestolen spullen werden via het internet verkocht. Voor de rechtbank streefden ze allemaal snel winstbejag na zonder rekening te houden met andermans eigendomsrechten. Gezien hun verleden werden alle celstraffen effectief uitgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen