© BELGA

Topscheidsrechters aangesteld voor laatste speeldag in 1B

Vrijdagavond kan de beslissing vallen in de strijd om de tweede periodetitel. Zowel Westerlo als Beerschot kunnen zich dan tot periodekampioen kronen. De KBVB vaardigt voor de twee cruciale wedstrijden twee ervaren 1A-scheidsrechters af. Opvallend: zowel Westerlo als Beerschot hebben geen goede herinneringen aan de scheidsrechters die voor hun wedstrijden werden aangesteld.

kofr

Union - Westerlo: Nathan Verboomen (31)

Westerlo kan bij winst op Union de periodetitel pakken als Beerschot verliest op Lokeren. Nathan Verboomen mag het duel in het Dudenpark in goede banen leiden. De 31-jarige Verboomen floot dit seizoen nog maar één duel in 1B. Hij is dan ook een vaste waarde in 1A en floot dit seizoen ook al vijf Europese wedstrijden, waaronder het Youth League duel tussen Barcelona en Slavia Praag. Westerlo won nog nooit een wedstrijd die geleid werd door Verboomen. Vorig seizoen floot hij Westerlo – Charleroi in PO2 (0-2 verlies). De jaren voordien was hij scheidsrechter in de gelijke spelen van Westerlo tegen OHL en Sint-Truiden en bij de thuisnederlaag van Westerlo tegen Eupen in 2016. Balans: nul zeges in vier wedstrijden met Smet als scheidsrechter.

Lokeren - Beerschot: Wim Smet (37)

Ook voor Lokeren – Beerschot vaardigt de KBVB een ervaren scheidsrechter af. De 37-jarige Wim Smet floot dit seizoen al elf wedstrijden in 1A, waaronder vorig weekend nog KV Mechelen – Waasland Beveren. Smet floot deze jaargang ook al drie wedstrijden in 1B. Onder andere: Westerlo – Beerschot. Hij keurde daarin een doelpunt van Fessou Placca namens Beerschot om onduidelijke redenen af, Westerlo won met 2-0. Beerschot won overigens nog nooit een wedstrijd onder leiding van Smet (twee nederlagen, één gelijkspel). Smet floot de voorbije seizoenen maar liefst 19 duels van Lokeren. De balans voor de Waaslanders met Smet als scheidsrechter: 9 zeges, 7 gelijke spelen en 3 nederlagen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners