Daarom is het niet goed voor je iPhone om je apps af te sluiten

Sluit jij je iPhone-apps vaak af om overmatig batterijverbruik te voorkomen? Wel, dat hoeft helemaal niet. Integendeel, je kan ze beter open laten staan.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Mensen gaan er nog steeds al te vaak van uit dat hun iPhone-batterij het langer volhoudt als er zo weinig mogelijk apps op de achtergrond actief zijn. Apple geeft echter zelf aan dat je je apps enkel hoeft af te sluiten als ze vastlopen. Als ze normaal werken, laat je ze best op de achtergrond draaien en sluit je ze dus beter niet af.

Stand-bymodus

Techjournalist John Gruber beaamt dat. “De apps die in de achtergrond open staan, bevinden zich in stand-bymodus en vergen heel weinig energie. Ze opnieuw actief gebruiken, vraagt veel minder energie dan wanneer je ze hebt afgesloten en vervolgens terug opent”, schreef hij op zijn blog Daring Fireball.

Nefast voor levensduur batterij

Bovendien kan het voortdurende afsluiten van apps zelfs schadelijk zijn voor je batterij. “De levensduur van de batterij zal daardoor juist sneller afnemen, want je opent je apps dus voortdurend opnieuw, wat veel meer energie vraagt dan dat je ze laat ‘slapen' in de achtergrond”, klinkt het.