Man in de cel voor brandstichting in Blankenberge

© Photo News

Een 29-jarige Bruggeling zit in de cel op verdenking van opzettelijke brandstichting in een appartementsgebouw in Blankenberge. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De feiten dateren al van bijna vier maanden geleden.

Het vuur ontstond in de nacht van 1 op 2 november rond 6.30 uur in een appartementsgebouw in de Haelenstraat. De bewoners van drie appartementen waren in het pand aanwezig, maar door de rookontwikkeling konden ze het gebouw niet via de trappenhal verlaten. De brandweer moest een ladder en een ladderwagen inzetten om vijf mensen, onder wie twee kinderen, in veiligheid te brengen. De slachtoffers werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar liepen geen brandwonden op.

Motief

Uit de eerste vaststellingen bleek al dat de brand mogelijk werd aangestoken. De branddeskundige kwam tot de conclusie dat het vuur inderdaad opzettelijk werd aangestoken in de kelder van het gebouw. Op dat moment was er echter nog geen verdachte in beeld.

Ondertussen kregen de speurders de vriend van een bewoonster in het vizier. Z.A. werd afgelopen weekend opgepakt en daarna aangehouden door de onderzoeksrechter. Het is niet duidelijk hoe hij aan de brand gelinkt kon worden. Volgens zijn advocaat Matthias Devriendt ontkent de Bruggeling zijn betrokkenheid met klem. Ook naar het mogelijke motief blijft het gissen, want de verdachte zou naar eigen zeggen geen ruzie gehad hebben met zijn vriendin.

De Brugse raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdagochtend met een maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen