Sfeer zakt onder nul tussen N-VA en Open VLD op sociale media

© Photo News

De communicatiediensten van N-VA en Open VLD draaien op volle toeren vandaag. De twee regeringspartners in de Vlaamse regering lusten elkaar rauw op sociale media.

Eveline Vergauwen

N-VA stak vanmiddag het vuur aan de lont met een filmpje van het ‘afscheidsinterview’ van Gwendolyn Rutten in Terzake van maandagavond. In het filmpje suggereert N-VA dat de Open VLD-voorzitster haar eigen waarden en principes doorheen haar politieke carrière laten varen heeft. Het bovenschrift bij het filmpje luidt: ‘Wie privileges waardeert boven principes verliest beide snel.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarmee verwijst de N-VA naar eerdere uitspraken van voorzitter Bart De Wever, namelijk dat Rutten het premierschap van PS-voorzitter Paul Magnette aangeboden kreeg, in ruil voor haar steun aan paars-groen. De Wever neemt de opening van Rutten naar paars-groen al lange tijd kwalijk.

Maar de communicatiedienst van Open VLD kroop in de videosoftware, en kwam met een striemend antwoord. Het Marrakech-pact, Melikan Kucam, de gesprekken met de PS: het komt allemaal aan bod in een filmpje van het blauwe fabriekje. Of hoe de coalitiepartners in deze Vlaamse regering elkaar online te lijf gaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.