Ann doet haar Birkin-tas van de hand. © Vier

Topexperts in ‘Stukken van Mensen’: “Dit is het meeste dat ik ooit voor een handtas heb geboden”

Vanavond in Stukken van Mensen verrast verkoopster Ann de topexperts met een Birkin-handtas. Daarnaast komen nog een unieke foto, een salontafel met bijzettafels en een vaas aan bod.

ca

In Stukken van Mensen krijgen de topexperts vanavond een echte Birkin-handtas van het merk Hèrmes aangeboden. Zo één tas maken vereist liefst twintig uur handwerk. Wie er een wil, komt dan ook op een lange wachtlijst terecht. Geen wonder dat de topexperts enthousiast waren. Maar ze moeten er wel diep voor in hun portemonnee tasten. En dat doen ze: “Dit is het meeste dat ik ooit heb geboden voor een handtas.”

Waarom verkoopster Ann de tas van de hand doet? “Ik heb de handtas gekregen van mijn echtgenoot, maar hij is kleurenblind en oranje is echt mijn kleur niet”, zegt ze lachend. Voor hoeveel wordt het pronkstuk uiteindelijk verkocht?

Dure miskoop

Op een veiling iets kopen waarmee je echtgenote allesbehalve tevreden is, dat overkwam Olivier. Hij scoorde een foto van Che Guevara en Fidel Castro op bezoek bij de Chinese autoriteiten. Nu probeert hij het stuk te verkopen. Een ruildeal behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Ook Edwin heeft wat te bieden: een salontafel met bijzettafels van Christian Heckscher. De tafels van Belgische makelij werden begin jaren zeventig ontworpen. Wie gaat met de tafels naar huis?

Dan is er nog Hans. Hij probeert het met een antieke vaas van pottenbakker Charles Catteau. De art-decovazen komen maar zelden op de markt.

© Vier

Stukken van Mensen, om 21.35u op Vier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER