De Lokerse kapitein Killian Ovemeire eerder in actie tegen Virton. © BELGA

Spelers Sporting Lokeren staken: geen duidelijkheid, geen training

De spelers van voetbalclub Lokeren hebben woensdag besloten het trainingsveld niet te betreden. Normaal gezien stond er een training op het programma, maar na overleg met voorzitter Louis de Vries gaat die niet door. De reden is de aanhoudende financiële onzekerheid bij de club.

tsfn, whb

LEES OOK: De chaos in 1B voor u uitgelegd in vijf vragen: waarom de Pro League zelfs moet vragen de promotiefinales uit te stellen

Na overleg met voorzitter Louis de Vries hebben kapitein Killian Overmeire en zijn ploegmakkers besloten te wachten op een definitieve, formele bevestiging van een kapitaalsinjectie deze week om de wedstrijdvoorbereiding op de slotspeeldag voort te zetten. Sporting Lokeren kampt nu al maanden met financiële problemen en spelers, clubmedewerkers en stewards zouden niet meer correct betaald worden.

Trainer Stijn Vreven stelde in de kleedkamer zelfs de vraag wie er vrijdag wil spelen, maar niemand stak zijn hand op. Het mag duidelijk zijn: de spelers zijn de onzekerheid beu. Dat de spelers nu zelf beslissen niet te trainen, is een nieuwe aflevering in de soap. Wat de ‘staking’ juist betekent voor de match van vrijdag tegen Beerschot is nog onduidelijk. Dinsdag beweerde de Vries nog dat Lokeren-Beerschot gewoon zal doorgaan.

MEER OVER Lokeren-Temse

MEER OVER VOETBAL